Urok Bonifike prekinjen

Oliver Bogatinov do prve zmage na klopi Kopra, in, ko so od 10. decembra lani in 14. marcem letos priigrali, kar štiri zaporedne poraze tudi samo dve zmagi. Smo pa le po zaslugi Wisdoma Suleja in Eneja Jeleniča le strli borbene Kidričane. Kanarčkom sicer igra ni stekla, ampak želje in borbenosti jim ne moremo pripisati. Aluminij je povedel v 40. minuti, ko je “odpovedala” celotna obramba. In zopet smo prejeli zadetek s strelom z glavo, kar se nam že prevečkrat ponavlja. Koper je v 53. minuti izenačil, ko je žoga nesrečno ušla Galu Gorenaku, kar je izkoristil Timothe Nkada in v ogenj poslal Wisdoma Suleja, ki je z natančnim strelom matiral Lana Jovanovića. Končni rezultat je v 81 minuti postavil Enej Jelenič s strelom po tleh suvereno poslal za hrbet nemočnega vratarja gostov ter gol za tri točke. Domači so prednost ohranili do konca srečanja, ko so igralci Aluminija zaigrali na vse ali nič, a dejali bi le, da so kanarčki danes le bili boljši nasprotnik, ki bo v naslednjem krogu gostoval pri Muri.

prva liga telemach

KOPER – ALUMINIJ 2:1 (0:1)

  • Stadion Bonifika, gledalcev 300, sodniki: Jazbec, Pospeh, Kužnik.
  • Strelci: 0:1 Jovan (40.), 1:1 Sule (52.), 2:1 Jelenič (81).
  • Koper: Koprivec, Pabai, Mittendorfer, Prce, Bručić, Sidibe (od 84. Palčič), Ruedl (od 46. Jelenič), Omladič (od 84. Kočar), Vešner Tičić (od 84. Krajinović), Nkada, Sule (od 71. Tomek).
  • Aluminij: L. Jovanović, Pečnik, Martić, Koblar, Jovan (od 85. Tany), Susso, Brkljača, S. Jovanović (od 85. Baskera), Kljun (od 76. Kosi), Gorenak (od 76. Maružin), Matić (od 61. Pišek).
  • Rumeni kartoni: Vešner Tičić, Bručić; Koblar, Kosi.

Izjava trenerja