Tiskovna konferenca kluba

Koprski prvoligaša je danes na tiskovni konferenci predstavil novega trenerja Aleksandra Radosavljevića. Poleg trenerja sta na tokrat dobro obiskani novinarski konferenci sedela še predsednik Anto Guberac in tudi novi član Slovenske nogometne reprezentance Luka Vešner Tičić. Koprčani pa se 19 januarja za deset dni odpravljajo v Turčijo, kjer bodo odigrali tudi tri pripravljalne tekme. Trener Aleksander Radosavljevič je dejal “želim videti konstanten, nepopustljiv in hraber Koper. Delali bomo v smeri, da bomo dinamični, energični in da bomo dominirali v igri. S trenažnim procesom želimo biti vsak dan boljši. To je edini način za napredek”.

novinarska konferenca

Kanarčki pred pomladno sezono

Kanarčki so začeli priprave na spomladanski del sezone, v kateri si bodo prizadevali uresničiti zadane cilje pod vodstvom novega trenerja Aleksandra Radosavljevića.

Predsednik je tudi orisal delovanje kluba in padec forme predvsem v zadnjih krogih prvenstva in odhodu Zorana Zeljkoviča.

V ekipi se ni pridružil Ramazan Orazov z njegovim učinkom pa niso bili zadovoljni, jasno, da je že odigral zadnjo tekmo v rumeno modrem. Potekajo pa pogovori o tem, da bi zamenjal klubske barve, nakar je dodal, da je ena od možnosti odhod v Celje.

Pogovor je stekel in precej se je govorilo, da sta pred izhodnimi vrati tudi Klemen Hvalič in Luka Kambič. “Hvalič za zdaj ostaja. Nismo našli primerne rešitve za njegovo nadaljnjo kariero, Kambič pa ima pogodbo le še do poletja in pogovarjamo se, da bi se razšli že zdaj,”

Koprčane bosta zaostrila 21-letni vezist Fran Tomek in prav tako 21-letni levi krilni napadalec Petar Petriško, ki sta prišla iz zagrebške Dubrave. Nov obraz pa je Tino Blaž Lauš. Gre za 22-letnega igralca zvezne vrste, ki bo imel status posojenega igralca Hajduka.

Bonifiki pa pripravlja tudi nekaj odmevnega. Športni direktor je odšel v Francijo da bi v svoje vrste pripeljali igralca iz Saint-Etienna.

Novi trener Kopra

“Imel sem pogodbo na Nogometni zvezi Slovenije, ki bi se ji tudi rad zahvalil sodelovanje. Sami so prepoznali, da je to naslednji korak v moji karieri, da si želim napredovati kot trener. Sam si želim vsak dan delati kot trener in zavestno sem se odločil, da bi rad delal v klubu. Koper je ambiciozna sredina, igralci so kvalitetni, pogoji so dobri. Odločitev ni bila težka,”

Želim, da se igra hitreje, da igralci več sodelujejo in se razdajajo za soigralce. Da skupaj napadamo in se skupaj branimo. V glavo želim igralcem vcepiti ekipni duh, saj bo samo to prineslo rezultat.