Razprodaja točk na Bonifiki

Koper je na Bonifiki gostil ekipo Rogaške. ki je danes, na gostovanju, zmagala z rezultatom 2:1. Kanarčki so povedli že v 2. minuti, ko v polno meril Timothee Nkada. Bede Osuji je takoj za tem imel lepo priložnost a je njegov strel ubranil gostujoči vratar Ajdin Mulalić. Sledila je 20. minuta in izenačenje na 1:1. Za Slatničane je zadel 25-letni hrvaški napadalec Patrik Mijić. Končnih 2:1 je tik pred koncem prvega polčasa je postavil Oliver Kregar. Kljub številnim menjavam in poizkusu rumenih za izenačenje se končni izid tekme ni spremenil. Razprodaja točki se letos na domači Bonifiki ter tretji zaporedni poraz doma nadaljuje in 8. tekma (Aluminij) doma brez zmage. Skupna statistika pa je naravnost porazna: deset tekem, dve zmagi, štirje remiji in kar šest porazov. Okrepitve (predvsem Hrvaške) pa do sedaj še niso pokazale tistega za, kar so bile pripeljane in od, kar se od njih pričakuje. Izredno zahteven razpored in zelo slaba forma, Koprčani pa igrajo v sredo pokalno tekmo v gosteh z Olimpijo, nato pa jih v prvenstvu zaporedoma čakajo še tekme proti Celju, Domžalam, Mariboru, Olimpiji. Dejali bi, da tej seriji po prikazanem v dosedanjem prvenstvu še ni videti konca.

Slika prva lige Telemach
prva liga telemach

Koper – Rogaška 1:2 (1:2)

Stadion Bonifika, sodniki: Obrenović, Gabrovec, Kužnik.

  • Strelci: 1:0 Nkada (2.), 1:1 Mijić (20.), 1:2 Kregar (45+1.).
  • Koper: Koprivec, Čustović (od 61. Pabai), Mittendorfer, Sidibe, Bručić, Ankrah, Tomek (od 72. Petriško), Omladič (od 61. Jelenič), Nkada, Marsetič (od 46. Vešner Tičić), Osuji (od 61. Sule).
  • Rogaška: Lorber (od 3. Mulalić), Pirtovšek, Kambič, Vujčić, Lovrić, Thalisson, Majcenić, Korošec, Kurež (od 73. Ruškovački), Kregar (od 73. Prenkpalaj), Mijić (od 90+8. Castro).
  • Rumeni kartoni: Osuji, Vešner Tičić, Mittendorfer, Pabai; Lovrić, Thalisson, Kregar, Prenkpalaj.
  • Rdeči karton: /.