Kanarčki le zmagali

Na prvi tekmi 21. kroga Prve lige Telemach so kanarčki z 2:1 premagal Aluminij. Junak kanarčkov je bil Nkada, ki je zmago zagotovil z zadetkov v 87. minuti. Kanarčki so v prvem polčasu povedli z zadetkom Mittendorferja v 4. minuti, po podaji iz kota je z glavo zatresel mrežo in dosegel svoj prvoligaški prvenec. Na izenačenje nismo dolgo čakali, saj je v 19. minuti Matić z leve strani podal v kazenski prostor, z okoli 13. m pa je močno streljal Kljun. V drugem polčasu raztrgana igra obeh ekip in malo priložnosti. Enej Jelenič je pa v 60. minuti s škarjicami odlično streljal, žogo je z golove črte izbil Luka Koblar. Tudi v nadaljevanju so se vrstile akcije, a se izid dolgo ni spremenil.Po menjavah v zadnjih minutah je Ule s prvim dotikom žoge zaposlil Nkado, ki zadene za zmago Kopra.

prva liga telemach

Aluminij – Koper 1:2 (1:1)

Kljun 19.; Mittendorfer 4. Nkada 87

Aluminij: Jovanović, Kosi, Koblar, Martić, Schaubach (Pečnik), Jagić, Pišek (Šubarič), Jovanović, Gorenak (Suso), Kljun (Bilyi), Matić (Barnabas).

Koper: Koprivec, Čustović, Mittendorfer, Sidibe, Bručić, Lauš (Ankrah), Tomek (Grozbica), Vešner Tičić, Ruedl (Jelenič), Omladič (Nkada), Osuji (Sule).

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)

Po sedmih . tekmah, petih porazih in enemu neodločenemu rezultatu le zmaga.