Matoša, Matoša

V tekmi proti državnemu prvaku, smo se postavili in odigrali, a žal proti sodniški nepravični presoji, ko je priznal zmagoviti zadetek Matku ne moremo nič. Bilo je še nekaj drugih napak sodnika, med tem mogoče roka Palčiča, izključitev, ko je spregledal prekršek Nemanjiča nad Petriškom. So se pa danes kanarčki prikazali v tisti luči, ko so dokazali, da le znajo igrati. Statistika je tudi prikazala, da so danes Koprčani bili boljši nasprotnik, čeprav smo danes poslušali od akterjev srečanja in poročanja, kar nekaj neprimernih izjav in podcenjevanj našega kluba.

Tekmo so bolje začeli Koprčani, a brez izrazite priložnosti. Napake v domači vrsti pa sta se v 10. in 11. zapravila Jurić in Petriško, a je celjska mreža ostala nedotaknjena. Domači so povedli v 14. minuti, ko je koprski vratar Jan Koprivec sicer ubranil enajstmetrovko, ko je z domnevno igranje z roko zakrivil Palčič. Aljoši Matku, ta pa je žogo v drugem poskusu vendarle pospravil v mrežo. Luka Vešner Tičič je v 27. minuti kaznoval neodločnost celjske obrambe in z desne strani v kazenskem prostoru izenačil na 1:1.Celjani so premoč kronali v 75. minuti, ko je Matko ukradel žogo po prekršku Ahmetu Sidibeju in v hitrem protinapadu zadel. Po pregledu posnetka je bilo jasno, da se sodnik ni pravilno ocenil, kar pa je bilo danes in kako je vodil srečanje z njegove strani normalno.

prva liga telemach

CELJE – KOPER 2:1 (1:1)
Matko 15., 75.; Vešner-Tičić 27.

  • Celje: Rozman, Krefl (od 46. Adetunji), Vuklišević, Nemanič, Karničnik, Svetlin, Vrbanec (od 46. Bobičanec), Dulca (od 46. Zabukovnik), Milić (od 85. Dassena Ček), Prucev (od 85. Menalo), Matko.
  • Koper: Vodan Jecelj (od 1. Koprivec), Palčič, Mittendorfer, Sidibe, Bručić, Ankrah, Pabai (Lauš od 18.), Petriško (od 85. Jelenič), Vešner Tičić (od 85. Marsetič), Jurić (od 4. Osudji), Sule.
  • Rumeni kartoni: Nemanič (45.); Sule (60.), Sidibe (70.).

Predsednik kluba, Anto Guberac: »Doživeli smo krajo, veliko krajo. Prepričan sem, da za odločitvami sodnika stoji nekdo v ozadju, saj je težko je verjeti, da glavni sodnik na eni tekmi naredi tri tako velike napake. Na tekmi, ki nam je pomenila veliko, saj si želimo prvenstvo končati na 4. mestu. Bili smo oškodovani. S Koprom nihče ne bo tako ravnal.«

Svojemu trenerju in predsedniku je pritrdil tudi kapetan Matej Palčič. Branilec Kopra se ni mogel izogniti občutku, da sodniške presoje tokrat niso bile enakovredne.

“Ustvarjali smo si priložnosti, lahko bi dosegli kakšen gol več in odnesli točko. Po mojem mnenju pa sojenje ni bilo pravično in Celjani so zmagali. Tri minute so gledali posnetek pri drugem zadetku. To vse pove. A zdaj moramo to pozabiti, čaka nas tekma z Mariborom, za katero vemo, kaj prinaša,” je po tekmi za kamere Sportkluba povedal Palčič.