Končno!!!

Odigrala se je zaostala tekma 22. kroga, ki je bila prestavljena zaradi posledic pirotehnične eksplozije v Murski Soboti. Po dolgih 5 mesecih je Koper spet prišel do domače prvoligaške zmage! Kanarčki so v 31. minuti povedli z 1:0. ,ko je z bele točke zadelEnej Jelenič . To je bil že njegov četrti zadetek v tej sezoni. Sodnik pa je pokazal na enajstmetrovko po prekršku vratarja Mure Florijana Raduho, ki je želel izbiti žogo, a jo zgrešil in ob skoku nehote boksnil v obraz Andraža Ruedla. V drugem polčasu so po uri igre so domači navijači z baklami zadimili Bonifiko in za nekaj minut prekinili tekmo. V 70. minuti je z močnim strelom s strani zapretil Nik Omladić. V istem napadu po nekaj preigravanj v je odbita žoga je prišla do Bede Osujia, ki je žogo z glavo spravil drugič v mrežo gostov. Koper je končno doma zmagal in upamo, da bo to preobrat, ki ga že dolgo nestrpno čakamo. Naslednjo tekmo bodo Koprčani odigrali proti Olimpiji.

prva liga telemach

KOPER – MURA 2:0 (1:0)
Jelenič 32./11-m, Osuji 70.,Maruša 93

  • Stadion Bonifika, sodniki: Šabanagić, Vojska, Salkić.
  • Koper: Koprivec, Pabai, Palčič, Prce, Bručić, Sidibe (od 80. Lauš), Vešner Tičić, Ruedl (od 46. Omladič), Tomek (od 62. Ankrah), Jelenič (od 62. Osuji), Sule (od 62. Nkada).
  • Mura: Raduha, Sadriu, Proleta, Tripi, Kous (od 32. Šarić), Ščernjavič, Antolin (od 64. Kiziridis), Nuhanović, Trontelj, Lamy (od 64. Jovićević), Čakš (od 79. Maroša).
  • Rumeni kartoni: Tomek, Bručić; Ščernjavič, Raduha, Sadriu.