Ne gre in ne gre

Tretji zaporedni poraz in kanarčki še vedno imajo pozitiven rezultat proti Aluminiju oktobra lani. V 34. minuti je po predložku Josipa Iličića iz kota ko se je v gneči pred koprskim golom, po prekršku Mateja Palčiča pa je sodnik po pregledu VAR-a pokazal na belo točko. 11-metrovko je zanesljivo izvedel Josip Iličić. V začetku drugega polčasa so Koprčani pokazali povsem drugi obraz, bili so bolj agresivni, močno so pritisnili na obrambo Maribora in v 53. minuti z lepim zadetkom Nigerijca Suleja Wisdoma Aondowaseja prišli do izenačenja. Toda veselje je bilo kratko, takoj po izenačenju so pobudo spet prevzeli domači igralci in zadeli v 69. minuti, ko je Iličić povozil koprsko obrambo in zabil za 2:1. Le tri minute kasneje je obveljal zakon bivšega, ko je nekdanjemu klubu zabil še Maks Barišič. Koper naslednjo igra proti Muri.

prva liga telemach

Maribor – Koper 3:1 (1:0)
Iličić 38., 69.,Barišić 72.; Sule 53.

Maribor: Bergsen, Lorbek (od 68. Urata), Šoštarič Karič, Vidmar, Širvys, Barišić (od 88. Bourles), Repas, Iličić, Vrhovec (od 46. Lorber), Soudani (od 81. Kolar), Jakupović (od 68. Beugre).


Koper: Koprivec, Bručić, Prce, Sidibe, Palčič, Pabai, Ruedl (od 46. Jelenič), Lauš (od 46. Vešner Tičić), Tomek (od 83. Petriško), Nkada (od 70. Omladič), Osuji (od 46. Wisdom).


Rumeni kartoni: Vrhovec, Soudani; Prce, Palčič.