Zmaga ostala doma

Kanarčki so v devetem krogu doma danes premagali prvake iz Celja. Rumeno modri so zadeli kar trikrat in zopet pokazali dobro igro. Koper je do tretje zmage in z njo skočil v zgornji del prvenstvene razpredelnice. Junak zmage kanarčkov je bil zopet kapetan Dare Vršič, ki je v prvem polčasu dvakrat zatresel mrežo Celjanov in v zaključku tekme prispeval še lepo podajo za gol Nikole Krajinovića, ki je postavil končni izid tekme.

Koper – Celje 3:0 (2:0)

Stadion Bonifika, brez gledalcev, sodniki: Glažar, Šprah, Burjan.

Strelca: 1:0 Vršič (22.), 2:0 Vršič (42.), 3:0 Krajinović (84.).

Koper: Vargić, Jozinović, Rajčević, Žužek, Palčič (od 90. Badžim), Dodlek, Jelić Balta, Pejić (od 74. Stevanović), Vršič (od 88. Čirjak), Barišić (od 73. Krajinović), Mulahusejnović (od 73. Vekić).

Celje: Rozman, Brecl, Ćalušić, Stojinović, Kadušić, Benedičič (od 61. Zaletel), Vrbanec (od 85 Kljun ), Kerin (od 60. Bezjak), Novak (od 60. Pungaršek), Kuzmanović (od 78. Koritnik), Dangubić.

Rumena kartona: Vekić, Krajinović.

Iz tekme v tekmo boljši

Varovanci Mirana Srebrniča in po zaslugi Dareta Vršiča so že v prvem polčasu prišli do prednosti proti branilcu naslova prvaka. Koper je svoj niz neporaženosti podaljšal na štiri tekme in se je približal vodilnim ekipam.

Koprčani so povedli v 22 minuti, ko je Maks Barišić streljal z roba kazenskega prostora, Matjaž Rozman je žogo na kratko odbil, a le na nogo Dareta Vršiča, ki je iz bližine zadel za 1:0. V 26. minuti je imel Barišić zopet lepo priložnost, tokrat z leve strani a se je Rozman izkazal. Domači so nadaljevali z dobro igro in v hitrem proti napadu v 42 Nardin Mulahusejnović lepo strelja po tleh, Rozman je spet žogo odbil, znova pa je bil na pravem mestu Vršič in še drugič poslal žogo v mrežo Celjanov.

Tik pred tem so sicer Celjani sp pred tem zahtevali najstrožjo kazen zaradi domnevnega igranja z roko Žužka v kazanskem prostorji a sodnik je ni dosodili. Koprčani so imeli še nekaj priložnosti ko je v 53 minuti Mulahusejnović z glavo poskusil a se ni izšlo. Celjani niso bili pri strelu, zato pa je bil natančen Nikola Krajinović v 84. minuti, ko je po lepi Vršičevi podaji stekel v kazenski prostor gostov in nato žogo med nogama Matjaža Rozmana poslal v mrežo za 3:0.

Koprčani bodo v 10. krogu v torek gostili sežanski Tabor.

Komentarji 3

  • Dalibor Kljun on 29/10/2020 at 16:28

  Edino postavo gostov ste slabo zapisali v tej tekmi.
  Tudi igralec gostov Vrbanec je bil v 85′ zamenjan.

  lp

  • Denis on 29/10/2020 at 9:13

  Že dolgo časa ni bilo tako lepe igre Kopra. Zdej nas lahko ustavi samo še Jajo z svojimi prepovedi. Se bojim da se bo to zgodilo kmalu.

  • StariNavijač on 28/10/2020 at 22:17

  Suvereno do 3 točk💪💪💪
  J….š kozličke🤣
  FORZA KANARČKI🟡🔵

Komentarji so onemogočeni.