Začenja se lov na kristalni pokal

V sredo se pričenja boj za pokalno lovoriko. Tudi tokrat se bo v prvem krogu zaključnega dela Pokala Slovenije spopadlo 24 ekip – 6 prvoligašev in 18 finalistov pokalnih tekmovanj medobčinskih nogometnih zvez. Evropska četverica – Maribor, Olimpija, Domžale in Mura – bo tekmovanje začela v drugem krogu.

Kar enajst od dvanajstih dvobojev bo odigranih v sredo. Na Štajerskem bodo v uvodnem krogu odigrane štiri tekme, kar tri bodo gostili člani 3. SNL Sever. Videm bo doma pričakal sežanski Tabor, štajerski tretjeligaš pa se bo tokrat že drugo leto zapored spoprijel s prvoligašem. Lani so se za trd oreh izkazali proti Triglavu, ki so Videmčane zlomili šele po 110 minutah igre. V Slovensko Bistrico prihaja drugoligaš Brda, v Pesnico pa potujejo nogometaši Gorice, ki bodo poskušali pozabiti na boleč poraz proti Kopru. Nekaj kilometrov stran bo na delu soligaš iz Radomelj, mlinarji se bodo spopadli z Dobrovcami, edinim predstavnikom medobčinskih nogometnih zvez v zaključnem delu letošnje izvedbe tekmovanja.

Onstran Mure bosta odigrani dve tekmi. Krško, trenutno vodilna ekipa druge lige, se bo pomerilo z Gradom, ki je v prejšnji sezoni dodobra namučil Kidričane. Ti bodo vlogo favorita poskusili uveljaviti na gostovanju v Odrancih.

Na Dolenjskem se bodo Brežice, ki so v soboto vpisale prvo drugoligaško zmago, poskušale kosati s Triglavani. Gorenjci si bodo pokalno tekmo lahko ogledali v Šenčurju, kamor prihaja lendavska Nafta. Bled bo želel presenetiti grofe, ki jim je naposled steklo tudi v prvenstvu in na gostovanje odhajajo z obnovljeno samozavestjo. Iz Celja se bo na nekoliko daljšo pot odpravil Šampion, v Tolminu bomo priča edinemu spopadu tretjeligašev.

Zadnja tekma kroga bo odigrana v četrtek, ob 16. uri se bosta v Šiški udarila ljubljanski Bravo in velenjski Rudar. Varovanci Dejana Grabića so v petek sicer klonili proti razigranemu Aluminiju, a so svojo krstno sezono med slovensko elito vseeno začeli nekoliko bolje od knapov. Ti po petih odigranih krogih ostajajo brez zmage, na prvenstveni lestvici pa zasedajo deveto mesto. Konec tedna jih je doma visoko premagala vodilna Olimpija.

Dvanajstim zmagovalcem (povratnih tekem v prvih dveh krogih namreč ni) se bodo v osmini finala pridružili še štirje prvoligaši in zaključili venček več kot 180 ekip, ki sodelujejo v Pokalu Slovenije – najbolj množičnem tekmovanju na naših tleh.

VIR NZS

NK Koper 1920 - 2020 "