Za začetek neodločeno

Rumeno modri so se pomerili proti hrvaškemu prvoligašu Istri iz Pule in v zanimivi tekmi odigrali neodločeno. Koper je tako pričel s pripravljalnimi tekmami, ki bodo izkristalizirali prvo moštvo za nastope v drugi ligi.

FC Koper – NK Istra Pula 2:2 (0:1)

Strelci 1:0 Robert Perić-Komšić 25′, 1:1 kazenski strel Andjelič 80′, 2:1 Donato Bernobic, 105′, 2:2 Kukoljac 120′

Igrali so: Nenezić, Badžim, Cerovec, Hadžić, Vrdoljak, Žužek, Galešić, Guberac, Baša, Tomić, Štromajer. Igrali so še: Bužan, Opara, Anđelić P., Vranješ, Jelić-Balta, Kukoljac, Požrl, Angov, Andjelić S., Bešir, Gajšek, Meštrič, Dragičević, Šolaja.

Istra Pula: Majkič, Burič, Radmani, Rubič, Crnčevič, Franič, Bernobič, Shehu, Paez, Miljanič, Fiuentes

Na prvi tekmi, ki je trajala 120 minut so se Koprčani še kar odrezali. Nogometno kot se vedno reče za ta del priprav so bile noge verjetno težke in ni bilo še tiste prave svežine v sami igri. Trener Miran Srebrnič je dal priložnost vsem igralcem in obe postavi sta igrali po 60 minut. Spremljali smo dokaj izenačeno tekmo, tako, da sta si obe ekipi priigrali kar nekaj lepih priložnosti. Dejali pa bi, da je neodločeno še kar pravšnji rezultat za obe ekipi. Je pa vsaka ekipa imela svoja dobra obdobja v igri, ko sta prevladovali na danes soparni Bonifiki. .

NK Koper 1920 - 2020 " Bodi moder, navijaj za rumene "