Mura boljša na Bonifiki

Slab začetek srečanja, kajti sobočani so zadeli iz prve prave priložnosti na tekmi. Mrežo Kopra je zatresel Dardan Shabanhaxhaj, ki je izkoristil lepo podajo Žige Kousa in sprožil z roba kazenskega prostora. Kanarćki so sicer imeli posest žoge v prvem polčasu vendar svojih priložnosti niso izkoristili. V drugem polčasu smo spremljali dinamičen nogomet in izenačenje, ko je za Koper zadel Maks Barišič. Vendar slavje ni trajalo dolgo, kajti Krajinoviča je žoga zadela v roko in sodnik Vinćič je zapiskal enajstmetrovko po posredovanju vara. Gosti so tako prišli zopet v vodstvo, ki pa so ga po podaji iz kota, ko je Maruško z glavo podaljšal žogo do Borne Prolete, ki je z neposredne bližine še povišal. Koprčani so imeli nato do konca tekme spet izrazito premoč, toda brez učinka, od številnih priložnosti pa je najbolj izstopala tista Barišića, ko je z glavo zadel prečko. Kanarčki so zopet klonili na domači Bonifiki, ko je tokrat obramba naredila kar nekaj napak.

Prva liga telemach

Koper – Mura 1:3 (0:1)

Strelci: Barišić 53.; Shabanhaxhaj 8., Maroša 61./11-m, Proleta 70

Koper: Koprivec, Pabai (74./Mittendorfer), Prce, Correia, Vešner Tičić (68./Groznica), Palčič, Omladić (74./Nkada), Barišić, Ruedl (46./Osuji), Krajinović (82./Pavlović), Mulahusejnović.

Mura: Mihelak, Maruško, Šarić (62./Kasalo), Kous (42./Trontelj), Maroša (82./Petković), Jovičević (62./Tripi), Jurišić, Proleta, Kurtović, Morris, Shabanahaxhaj (83./Brkić).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)

Foto Aleš Fevžer