Tekma med Koprom in Rogaško registrirana z rezultatom 3:0 za domačine.Vodja tekmovanj sprejel odločitev o tekmi 6. kroga PLT

Vodja tekmovanj NZS je v skladu s tekmovalnim pravilnikom Nogometne zveze Slovenije sprejel odločitev, da se tekma 6. kroga Prve lige Telemach med FC Koprom in NK Rogaška registrira z rezultatom 3:0 za domačine, saj ekipa NK Rogaška ni zadostila pravilu doma vzgojenih igralcev in je na tekmo prijavila le sedem nogometašev, ki izpolnjujejo pogoj, kateri je v veljavi od začetka letošnje sezone.

V izogib napačnim interpretacijam pa ob tem podajamo še nekaj pojasnil:

  • Namen pravila o vključevanju mladih igralcev je zagotoviti mladim, perspektivnim nogometašem boljši razvoj in večjo konkurenčnost, s čimer posledično razvijamo tako slovenski klubski kot reprezentančni nogomet. NZS je pravilo sprejela v sodelovanju s klubi in komisijo za profesionalni nogomet.
  • Odgovornost vsakega kluba v kateremkoli tekmovanju je, da v skladu s tekmovalnim pravilnikom in propozicijami tekmovanja, v katerem nastopa, na zapisnik tekme vnese igralce, ki imajo pravico nastopa.
  • Statusi igralcev v nogometnem informacijskem sistemu Regista so jasno označeni in klubski administratorji imajo jasen vpogled v to, ali igralci izpolnjujejo zahteve U21 ali AAT igralca.
  • Vse odločitve, ki jih je NZS sprejela v primeru Rogaške izhajajo iz veljavnih pravilnikov NZS, naloga NZS pa je, da v sodelovanju s klubi in komisijo za profesionalni nogomet pripravi čim bolj učinkovite pravilnike, ter s tem razvija slovenski klubski nogomet.

Tekst: NZS

Prva liga Telemach

Vodja tekmovanj Nogometne zveze Slovenije (NZS) je v skladu s tekmovalnim pravilnikom Nogometne zveze Slovenije sprejel odločitev, da se tekma šestega kroga Prve lige Telemach med FC Koprom in NK Rogaška registrira z rezultatom 3:0 za domačine. Krovna zveza je tako sprejela odločitev, po kateri bi lahko sledil nov zaplet, saj je Rogaška napovedala, da ne bo odigrala naslednje tekme proti NK Radomlje, če NZS ne bo priznala svoje odgovornosti in ponovno delegirala tekme med Koprom in Rogaško.