Veterani – Zaprašene kopačke

S srečanjem odpiramo novo poglavje v organiziranosti bivših igralcev nogometa v Kopru. Z zadovoljstvom ugotavljamo, da se organiziranost bodočega društva razvija v pravo.pot. Omeniti je potrebno dva temeljna pogoja, da so do danes podprli idejo o ustanovitvi 242 kolegov. Danes pa se je nas na prvem zboru zbralo 68 nekdanjih igralcev, 49 pa se je opravičeno opravičilo. Dobro sodelovanje z vodstvom FC Koper, ki nam je skoraj od samega začetka nudilo potrebno podporo za organiziranost bodočega društva.


Iniciativni odbor nekdanjih igralcev Kopra : Guido Bertok, Bruno Medica, Valmi Furlanič, Boris Kralj, Lučjo Pertič, Alfio Kocjančič, Stojan Maleševič, Edi Pobega,Tomo Lenarčič.


Umrl je Alojz Rožman , ki je predsedoval nogometnemu klubu od leta 1961 do 1964. Rožman je bil eden od vidnih in zelo priljubljenih predsednikov kluba. Gimnazijo je naredil v Ljutomeru in se zaposlil kot računovodja v različnih podjetjih v Radencih, Murski Soboti in Kopru v kemični tovarni Iplas in pripomogel je, da se je ta  uvrstil v vrh slovenske bazične kemije. V letih 1982−1985 je bil podpredsednik Gospodarske zbornice Slovenije in nato do 1990 vodja predstavništva Gospodarske zbornice Jugoslavije v Trstu.