Varčevalni ukrep

Varčevalni ukrep z namenom preživetja v kriznih časih. O tem se v nastalih razmerah zaradi pandemije koronavirusa veliko govori, mnogi evropski klubi so že posegli po tem varčevalnem ukrepu, zdaj se je zgodilo tudi na sončni strani Alp. Odločitev o znižanju plač so sprejeli vodilni možje Kopra, ki vodi na drugoligaški lestvici in je na poti vrnitve med elito.

Predsednik Anto Guberac za dnevnik Ekipa

VIR: Ekipa

“Do nadaljnjega bomo plače znižali za 30 odstotkov,” pravi predsednik Ante Guberac in dodaja, da gre za zdaj za predlog, ki so ga predstavili igralcem, a hkrati verjame, da bo dogovor dosežen. “Posledice zaradi izredne situacije bodo hude. Na vseh področjih. Če se bomo že čez nekaj tednov vrnili v normalne okoliščine, se bomo bržčas še dokaj hitro lahko postavili na noge, če se bodo zdajšnje razmere podaljšale še za dva ali tri mesece, bomo potrebovali vsaj dve leti. Pred nami so težki časi, zato verjamem, da bodo igralci razumeli. Gre za obstoj kluba. Morajo razumeti, da klub mora preživeti, mi pa moramo razumeti, da morajo preživeti oni in njihove družine. Oni so moja odgovornost, prav tako kot klub, v katerega sem močno vpet. Preveč, da bi se ob težavah, ki se nam obetajo, morda preprosto umaknil,” je nadaljeval prvi mož kluba z Bonifike in pristavil: “Hkrati ni nepomembno, da so prihodki nogometašev v Kopru nad drugoligaškim povprečjem. Mislim, da smo med petimi klubi v državi z največjim proračunom.”

1 komentar

  1. Vidi se, da je Koper bil in ostal velik klub. Vedno smo bili prvi v Sloveniji za spremembe in tudi tokrat se je predsednik pravilno odločil v teh težkih časih . Vsi moramo preživeti, nogomet bomo igrali še naprej, ko se bodo stvari uredile. Forza Koper

Dodaj odgovor

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen

NK Koper - 1920 - 2020 - neuradna stran