Vaduz slavil na Bonifiki

Nogometaši Kopra so se po sedmih letih, ko je bil tekmec Hajduk, vrnili na evropsko prizorišče. Danes neprepoznavni Koprčani so na današnji uvodni tekmi drugega kroga na svoji Bonifiki nepričakovano izgubili proti Vaduzu iz Liechtensteina. Kanarčki so si v prvem polčasu priigrali tri lepe priložnosti, po asistenci Andreja Kotnika, ko se je sam pred vratarjem znašel Dario Kolobarič , in pa najlepšo proložnosti za zadetek pa je zapravil Kahim Parris v33. minuti. Rumeni so v začetku drugega polčasa doživeli hladno prho. Zanjo je poskrbel Tunahan Cicek, ki je po kombinirani akciji gostov v 53. minuti zadel za 1:0. Koprčani so po prejetem golu skušali obrniti v svojo korist in se poizkušati preobrniti rezultat a se ni izšlo. Imeli so terensko premoč, najlepši priložnosti pa so si priigrali v 81. minuti, ko so gosti najprej blokirali strel rezervista Anisa Jašaragića, nato pa še Nigerijca Bedeja Osujija. Povratna tekma bo 28. julija.

Koper- Vaduz 0:1, (0:0)
Strelci:0:1 Cicek (53.).

Rumeni karton:Palčič; Hasler, Ulrich, Gasser, Sasere
Stadion Bonifika, gledalcev 750, sodniki: Bogar, Vigh-Tarsonyi, Szalai (vsi Madžarska).

Koper:Golubović, Šimčak, Palčič, Žužek, Novoselec, Mittendorfer (od 74. Benedičič), Vešner Tičić (od 74. Krajinović), Kotnik, Osuji, Parris (od 78. Šušnjara), Kolobarić (od 67. Jašaragić).

Vaduz:Buchel, Gasser, Schmid, Isik (od 83. Iodice), Ulrich (od 60. Goelzer), Gajić, Hasler (od 74. Fosso), Dobraš, Fehr, Sutter (od 60. Sasere), Cicek (od 83. Rastoder).

Kahim Parris, osmoljenec najbolj obetavne akcije kanarčkov v prvi polovici tekme, po vnovični lepi podaji Kotnika se je Jamajčan po bliskovitem nasprotnem napadu znašel sam pred gostujočim vratarjem Benjaminom Buchlom, a je slabo streljal in žoga je zletela mimo desne vratnice. “Že po eni od prejšnjih tekem sem mu rekel, da je žogo treba spoštovati. Ko ti enkrat obrne hrbet, ni lahko. Nimam mu, kaj očitati, to je nogomet, zgrešijo tudi dosti boljši igralci. Spodbujal ga bom,” je o osmoljencu dejal trener Kopra.