V prvem krogu bleda predstava kanarčkov …

Tekma se je odvila v izredno težkih vremenskih razmerah, saj so nogometaši Tabora in Kopra igrali celotno srečanje na izredno visoki temperaturi, ki se je gibala nad 30 stopinj Celzija. Vendar se Koper danes v Sežani na uvodni tekmi ni dobro odrezal. Bleda predstava kanarčkov in povrh še nesrečni avtogol Žužka sta botrovala prvemu porazu v prvenstvu. Koprčani so delovali dobro do prvega odmora zaradi visoke vročine, a kasneje smo gledali večinoma domače igralce, ki so bili danes boljši nasprotnik. Koprčani se bodo morali hitro privaditi na hitrejšo in dinamično igro, ki pa je na žalost danes niso prikazali.

Tabor: Koper 1:0 (1:0)

Stadion Rajko Štolfa, brez gledalcev, sodniki: Jug, Bensa, Černe.

Strelec: 0:1 Žužek (33., avtogol).

Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanić, Babić (od 90. Stare), Briški, Doukoure, Zebić, Mihaljević, Kouao, Sever (od 71. Salkič), Stančič (od 71. Rovas).
Koper: Vargić, Jozinović, Žužek, Cerovec, Mišić (od 84. Badžim), Dodlek, Pejić (od 59. Jelič Balta), Vršič (od 85. Vekić), Čirjak (od 45. Mlakar), Stevanovič, Mulahusejnović (od 78. Bešir).

Rumeni kartoni: Doukoure, Mihaljević; Mišić, Jozinović, Cerovec.

Pri Kanarčkih najodmevnejše okrepitve Aleksandra Rajčevića, ni bilo v postavi, saj se je na enem izmed zadnjih treningov poškodoval. Edini zadetek v Sežani je padel v 33. minuti, ko je Dominik Mihaljević s podajo z leve strani poskušal zaposliti soigralce v kazenskem prostoru, toda žogo je še pred njimi odbil Žan Žužek in jo preusmeril v svojo mrežo.

V 50. minuti je kapetan Kopra Dare Vršič s prostega strela s približno 20 metrov streljal nekoliko previsoko. V 73. minuti je močno z 20 metrov sprožil Timotej Dodlek, a je žoga za malo zgrešila stičišče vratnice in prečke.

Sežančani bi lahko v sodnikovem podajšku še potrdili zmago, a je po prostem strelu Mihajlevića vratar Ivan Vargić žogo odbil v kot.

V naslednjem krogu bo v nedeljo, 30. avgusta Koprčani gostili ljubljansko Olimpijo.

Komentarji10

Preskoči na obrazec za komentar

  • kondor on 23/08/2020 at 9:15

  Ima MOK kaj z lastništvom NK Kopra? Kdo je lastnik? Ko je bil Popovič župan nisem sledil ” nogometa ” v Kopru.
  Čigav je stadion in vsa infrastruktura? Mi lahko kdo kaj od tega razloži?

  • Kopercan on 23/08/2020 at 9:08

  Vsaka mu cast ja ker nemore nikjer drugje vec igrat in kam prides, v koper v katerem igrajo igralci +30 in so pocasni in nimajo zivosti kot kaksen mlad igralec. Koliko domacinov je zacelo? Povsem se strinjam s tabo Domaci Navijac, zelo mi je zal Srebrnica kateri je tam samo sablona in bo verjetno kmalu letel.

  • vedno kanarcek on 23/08/2020 at 8:41

  Težko je kaj pametnega reči po prvi tekmi. Vsekakor pa ni pošteno kritizirati igralce. Dejstvo je, da mi nimamo igre in to ne samo vceraj. Lepega nogometa se nismo nagledali niti v drugi ligi ,razen ene ali dveh tekem. Ko je slo zares smo odpovedali; Gorica, Brežice in se bi lahko nasteval, da o vodenju tekem in menjavah na teh tekmam ne govorim. Popolnoma sem preprican, da z novo osebo na trenerski klopi bi bila igra drugacna in bolj vsecna tudi s temi igralci, ki jih imamo na razpolagao. Kako pommeben je trener lahko vidimo v Sežani, kjer je iz povprecne ekipe neredil celoto, ki ima rep in glavo. Kar pa zadeva predsednika kluba, kapo dol, da se je spustil v ta projekt, ker brez njega nebi bilo prvoligaskega nogometa v Kopru, to naj nam bo jasno. Vse dobro Nk Kopru v nadaljevanju prvenstva, vedno rumeno modra barva v srcu.

  • Mirka on 23/08/2020 at 6:45

  Ni problem v komentarjih Guberca, ne se lepit na besede. To je normalno saj mi smo Koper, a je Mura in Olimpija delala kaj drugače, ni, Allora . Prva tekma po treh letih igranja v nižjih ligah, in potrebno se bo prilagoditi na ritem pa bo, Kar se tiče naših vas vprašam katerih naših. Tiste, ki je odgnal saj veste kdo ali te pa , ki pa žal nimajo kvalitete za igranje v prvi ligi. Kje je Palčič, Črnigoj, Koprivec, Barišič, Jelenič, Burin in še kakšen. Jih ni in se nočejo vrniti, žal, edina lastovka je Rajče in vsaka mu čast. Ne takoj kritizirat po prvi tekmi bo boljše, je pa res, da nekateri prišleki se bodo morali popraviti in pokazati več.

  • Domaci navijac on 23/08/2020 at 0:17

  Toliko o domacinih katere je “gospod grafist” omenjal. V klubu so same lazi kot ponavadi, domace fante pa na posojo ali pa stran… Zalostno je gledati taki koper.

  • Nostalgik on 22/08/2020 at 22:38

  Uni guberac bi lahko se vzdržal unih komentarjev s črnim kalom. Če ostanejo u ligi bo uspeh, ne pa neka europa. Tako je tudi popovič nakladal, champions league, in potem vemo kako se je končalo. Treba bit previden in spoštljiv z izjavami. Je pa tudi res, da za to je treba imet precej višji IQ.

  • Rumenček on 22/08/2020 at 21:29

  Koper počasen, Jozinovič izgubljen v času in prostorju. Miran, Badžo na desni bok, Mišič na levi , Jozo pa na klop…… Fantje prva liga ni druga in tretja……

  • StariNavijač on 22/08/2020 at 20:58

  Nič od niča, ekipa za obstanek. 5 igralcev KVALITETNIH rabi Koper. Novi prišleki nič od niča……

  • rumeni on 22/08/2020 at 19:55

  Stara zgodba. mnogo hvale, na koncu pa brez borbe, bledo in počasi. Skratka ‘luk in voda.’
  Koper si zasluži boljši nogomet !

  • Denis on 22/08/2020 at 19:31

  Ekipa slabša od lani. Liga pa je višja. Pričakovano borba za obstanek.

Dodaj odgovor

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen