V pokalu padla tudi Olimpija

Srečanje v Ljubljani so tokrat bolje odigrali Koprčani in napredovali v pol finale pokala. Uvodne minute v Stožicah so pripadle kanarčkom, ki so že v peti minuti po lepem proti napadu, ko je Bešir lepo zaposlil Parrisa, ki je zdrvel proti vratom Vidmarja in ga premagal za vodstvo rumenih. V nadaljevanju prvega polčasa smo videli jalove napade domačinov, ki si razen strelov iz kota niso priigrali nobene priložnosti. Drugi polčas so domači nekako dobili, a je Koper rutinirano zadržal pozitiven rezultat. Vedeli smo, da rumeni dvakrat ne morejo izgubiti proti Olimpiji. Dejali bi ponovitev tekme iz Kopra, ko je Olimpija igrala obrambno, tokrat si to doma niso mogli privoščiti. Koprčani so držali minimalno prednost vse do konca, čeprav je bil v sodniškem dodatku zaradi nevarne igre izključen Varešanović.Koprčani zasluženo nadaljujejo v pokali in upamo, da pridejo v tem tekmovanju čim dlje.

OLIMPIJA − KOPER 0:1 (0:1)
Parris 5.

RK: Varešanović 94,/Koper

Olimpija Ljubljana: Vidmar, Aldair, Boakye, Crnomarković, Elšnik, Milović, Nukić, Pavlovič (34./Kompan), Sešlar (46./Futacs), Tomić, Ziljkić (53./Špehar).

FC Koper: Adam, Bešir (72./Oštrek), Bručić, Colley, Guberac (72./Grudina), Jelić Balta, Novoselec, Osuji, Palčič, Parris (75./Simič), Žužek.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)

Drugi so zapisali: SK

Koprčani so dokazali, da letos znajo igrati na rezultat. “Na trenutke smo trpeli, ampak na koncu zasluženo napredovali. Demonstrirali smo, da smo boljši od Olimpije, ki si ni pripravila ničesar konkretnega. Vesel sem preboja v polfinale. Rezultat je dober, ampak že v ponedeljek nas čaka zelo pomembna tekma. Želimo si ostati tu, kjer smo, ostati skromni in iti iz tekme v tekmo. Videli bomo, kam nas bo to pripeljalo, ampak dokazali smo, da imamo kvaliteto in da se lahko borimo za sam vrh,” je mirno, a odločno, dogajanje na tekmi povzel kapetan kanarčkov Ivica Guberac.

Srečanje je imelo po zadnjem sodnikovem žvižgu kratek tretji polčas, ko se je med pošteno iskrilo med obema strokovnima štaboma, “Med Koprom in Olimpijo je vedno obstajalo rivalstvo, niti ne vem, kaj se točno se je zgodilo, na koncu je pomembno samo to, da smo se uvrstili naprej,” je na kratko pokomentiral opisal kapetan Kopra Ivica Guberac. Zoran Zeljković je dodal: “Ne bi rad komentiral, to so stvari, ki jih ne zagovarjam kot trener, ampak glave so bile vroče in na to sem pravzaprav že pozabil.”