V nogometu sem 20 let, a si tega ne znam razložiti

Preberi intervju predsednika kluba Anto Guberca za SportKlub.

Po porazni pretekli sezoni, ko se je komaj obdržal v prvi nogometni ligi, je v Kopru zavel svež veter. Klub je v Zoranu Zeljkoviću dobil novega trenerja, številni igralci, ki so sestavljali jedro moštva pa so se poslovili. Preteklost je tudi zgodba o prihodu nemških vlagateljev, ki so se po tednih pogajanj umaknili. Na čelu kluba še naprej ostaja primorski poslovnež Ante Guberac, ki od visokih ciljev ne odstopa.

V slovenskem prostoru verjetno ni kluba, ki je imel tako viharno lansko sezono kot Koper. Edini Obalni prvoligaš je po zmagi v drugi ligi v prvenstvo vstopil z drzno napovedjo uvrstitve v evropska tekmovanja, a se po uspešni prvi polovici sezone v drugi močno opekel in znašel v ogorčeni borbi za obstanek med elito. Mednjo se je obdržal šele po dramatični povratni tekmi s Krko na Bonifiki.

Na stadionu smo tedaj zaman iskali predsednika Kopra Anteja Guberca, ki se je boril s težjo obliko koronavirusa. “Dokler nisem zbolel, nisem verjel, da je to tako huda bolezen. Ni šale. Dejansko se moramo držati zdravstvenih navodil. A sedaj sem že dobro,“ nam je na žrebu parov prve lige Telemach na Brdu pri Kranju zaupal Ante Guberac.

Spomladanske krize si ne zna razložiti

Kje se je Koprčanom zalomilo v pretekli sezoni, se prvi mož Kopra sprašuje še danes. Vseeno zavrača očitke, da so podcenili kakovost prvenstva, ki je bilo letos zaradi pandemije še toliko bolj specifično.