V Kopru vztrajajo pri napovedih, da se želijo vrniti v vrh slovenskega nogometa.

Intervju za dnevnik ekipa – Preberi več  vir EKIPA

V izdihljajih prejšnjega leta se je na vrhu klubske piramide na Bonifiki zgodila sprememba. Na predsedniški položaj se je vrnil Ante Guberac, a cilji so ostali nespremenjeni. In nadvse ambiciozni. V Kopru vztrajajo pri napovedih, da se želijo vrniti v vrh slovenskega nogometa.

Koprčani so v prvem delu prvenstva na tretjeligaškem zahodu dosegli namen. Pomlad čakajo na vrhu lestvice s tremi točkami naskoka pred edinim resnim tekmecem Tolminom, na Bonifiki pa nihče ne dvomi, da bodo na prvem mestu tudi ostali in si potem v dodatnih kvalifikacijah zagotovili napredovanje med drugoligaše. Ampak to naj bi bila le vmesna enoletna postaja na poti med elito na sončni strani Alp.

V pričakovanju nadaljevanja sezone se je v igralski zasedbi pripetilo kar nekaj premikov z jasno izraženo željo, da bi bilo v ekipi čim več domačih fantov. Vrnil se je nekdanji kapetan Ivica Guberac, nove moči so še Luka Badžim, Rene Šolaja, Mario Sačer, Denis Cerovec, Stefan Andjelić in Robi Gajšek, novim izzivom naproti so se odpravili Edin Fatić, Nediljko Kovačević, Tine Tramte, Igor Bukara, Edi Zugan in Adis Ajkić, Matej Pirjevec se bo posvetil delu v klubskih pisarnah.

Prijateljske preizkušnje pogosto resda niso najboljše merilo, toda Koprčani imajo po uvodnih dveh vendarle dovolj razlogov za zadovoljstvo. Najprej so na Bonifiki z 2:0 premagali OFK Titograd, ki je po prvem delu prvenstva v črnogorski prvi ligi na visokem tretjem mestu na lestvici, nakar so bili v Medulinu s 3:2 boljši še od Krupe, ki je zadnjeuvrščena ekipa premijer lige BiH.

guberac nm

Nikola Miljković“Igrali smo zelo dober nogomet, naša podoba je bila zares odlična, nad njo smo vsi presenečeni, kar nas seveda navdaja z optimizmom,”Ante Guberac ne skriva zadovoljstva. Prav tako ne skriva ciljev. “Od njih niti po naključju ne odstopamo. In da, ti so zelo ambiciozni. Delamo za to, da bi se vrnili v vrh slovenskega nogometa. Tja, kamor Koper prav gotovo spada. Zanima nas zgolj resen projekt, v katerega verjamemo, in iz dneva v dan si prizadevamo, da bi bili čim boljši.”

Vse kaže, da se obeta nadvse zanimiva kadrovska križanka. “Vrnili smo nekatere domači fantje, vendar se pri tem ne mislimo zaustaviti. Še več jih bo. Morda se nam bo kateri pridružil že v kratkem, dolgoročno pa si želimo, da bi jih bilo čim več in tudi takšnih, ki so v preteklosti klubu že kaj dali,” je dejal prvi mož Kopra, a pravo presenečenje je šele sledilo: “Če sem povsem odkrit, nas zanima Aleksander Rajčevič, zanima nas Mitja Viler, Matej Palčič, Jan Andrejašič, Andraž Struna, Mitja Lotrič, Andraž Struna, tudi Goran Galešić in še bi lahko našteval. Vemo, da si nekaterih, ki imajo v tujini donosne pogodbe, ne moremo privoščiti, toda marsikoga si bomo prav gotovo lahko.”

Kljub vsemu se vse skupaj zdi kot misija nemogoče. “Seveda se zelo dobro zavedam, da tega ne moremo uresničiti takoj in zdaj. To je popolnoma jasno. Odvisno je od številnih dejavnikov, a če bo le mogoče, si želimo, da bi se s katerim izmed njih za sodelovanje dogovorili že junija. Ko se bomo uvrstili v prvo ligo, pa sem prepričan, da bodo spet vsi pri nas. Naša volja je neizmerna in skoraj ne dvomim, da bomo našli skupni jezik. Prej ali slej. Poglejte, moja velika želja je, da bi denimo Aleksander Rajčević in Mitja Viler kariero končala v dresu Kopra. Verjemite, da to ni le besedičenje, prav tako potrebno pozornost namenjamo mlajšim selekcijam. Prepričan sem, da se bodo kadeti in mladinci vrnili v prvo ligo, dejstvo pa je, da čez noč ne gre. Potrebujemo nekaj časa,” je z opazno preudarnostjo v glasu poudaril Ante Guberac.

Komentarji 3

  • Rumeni on 2. februar, 2019 at 10:24

  Delo, delo in samo delo nas bo pripeljalo nazaj kamor spadamo. Cilji morajo biti jasni…rumeno modra barva, nazaj stari grb in verjet v vodstvo ter napolniti Bonifiko. Verjetno se bodo naši emigranti vrnili in pomagali… ampak spet je vodstvo na potezi. Je pa res, da do sedaj pod vodstvom dinastije Popovič, ki je sam odločal o vsemu a ni imel pojma o nogometu. Šele sedaj se zavedamo in vidimo kje smo in kam nas je spravil. Težko bo ampak ne nemogoče, najprej uvrstitev v drugo ligo, potem ekipo popolniti z predvsem domačimi igralci in bo…

   • Resnica on 2. februar, 2019 at 13:12

   Verjet v vodstvo? Kdo je v upravi? Clani stranke Koper je nas,ki nimajo pojma o nogometu! Ki so nam ukradli grb, barvo, tradicijo, zgodovino! V njih verjet? Ah dejte no! Ko bodo tile hodili mimo Bonifike 2 km in bo nazaj grb, barva, tradicija in spostovanje NASE zgodovine, bomo nazaj na Bonifiki in kricali za NAS Nk Koper. Besede ne stejejo in iskanje krivcev po celi Evropi in sodiscih, stejejo le POSTENO delo in ZMAGE , drugo je larifari.

  • Lojze on 2. februar, 2019 at 7:35

  Kopru je plafon igranje kvalifikacij za LE proti Hajduku in 1000 gledalcev na tekmi proti Mariboru in Olimpiji ter 1001 izgovor zakaj na tekmi ni njihovih navijačev.
  Nefunkcionalen stadion, kjer je polovica tribun zaprtih, ker so montažne tribune prepovedane v Evropi, a dovoljene pri nas, a noben noče na tekmo, ker nasprotnik ni Zvezda ali pa Hajduk je zgolj bonbonček v celotni zgodbi.

Komentarji so onemogočeni.

Facebook
Facebook