V idealni postavi po trije nogometaši Olimpije, Mure in Kopra ter dva iz Maribora

V zadnji letošnji oddaji nogometnega podkasta Žoga je okrogla so glasovali Boštjan Janežič, Jože Pepevnik, Sandi Škvarč, Marko Cirman, Aljaž Golčer in voditelj Luka Petrič.

Najboljša enajsterica jeseni

V napadu so bili precej složni. Vsi izbrani nogometaši so prejeli vsaj štiri od šestih glasov. Ob dveh igralcih Olimpije, Đorđeju Ivanoviću in Andreju Vombergarju, je v napadu tudi najboljši strelec prvenstva Nardin Mulahusejnović. Poleti je, tudi po pregovarjanju Dareta Vršiča, prestopil iz Maribora h Kopru.

Takrat je marsikdo tudi skomignil z rameni, češ to je igralec, ki v Mariboru ni igral. Ampak zdaj je eden najbolj vročih igralcev lige. Morda bodo imeli v Kopru težave, da ga zadržijo,” pravi Sandi Škvarč, Jože Pepevnik pa se sprašuje, ali bodo Mariborčani na koncu vendarle zadovoljni, da so ga prodali, saj so si zagotovili polovico odškodnine od njegovega naslednjega prestopa. “Kdo ve, morda pa bo Maribor z njim na koncu zaslužil več, kot pa če bi igral v Ljudskem vrtu.”

Šesterica je v idealno jesensko vezno vrsto ob Kouterju izbrala tudi Dareta Vršiča in Jana Repasa, ki je bil eden ključnih členov jesenskih prvakov. “Hiter, tečen in iznajdljiv. Zelo hitro se odloča pri svojih potezah. Ena boljših okrepitev Maribor v zadnjih letih,” trdi Marko Cirman. Repas je drugi po številu asistenc v ligi, pet jih je zbral, na zadnji tekmi jesenskega dela pa je zabil evrogol Aluminiju. “Repasa smo pri Domžalah spoznali bolj kot krilnega nogometaša, kot nekoga, ki se je zanašal na svojo hitrost. Mauro Camoranesi ga postavlja na sredino, poleg enega od klasičnih zadnjih veznih. Ta preobrazba je Janu Repasu odlično uspela,” je še dodal Pepevnik.

Še največ dilem in razhajanj je bilo v obrambi. Nihče ni prejel več od štirih glasov. Branilski par tvorita mlada igralca. To sta Jan Gorenc, ki igra za Muro, in član Kopra Žan Žužek, ki se je izkazal tudi kot strelec. V soboto je v Sežani dosegel enega najlepših golov prve polovice prvenstva in se tako oddolžil za avtogol proti Taboru v uvodnem krogu, 23-letnik pa je skupaj petkrat zatresel tekmečevo mrežo. Na bokih sta Žan Kolmanič, ki je Mitjo Vilerja izrinil iz začetne postave Maribora, in neutrudni tekač Mure Žiga Kous.

VIR: https://www.rtvslo.si/sport/nogomet/

2 komentarja

  • Kanarinčić on 30/12/2020 at 19:57

  Čestitke za Vilerja
  Sami naśi domači fantje pravi koprčani Rajčević, Viler, Guberac, Badžim, Vekić, Barišić in Palčič
  To bi bilo celo dovolj za celo ekipo, stari pa mladi upi skupaj
  Forza Koper

  • StariNavijač on 23/12/2020 at 13:38

  Dare EDINI kapetan,💪💪💪 Žužek eden najboljših branilcev zadnjih 10 let💪💪💪, Mulahujsenović še ogromno rezerve za napredek!💪💪💪
  Za moj okus bi dodal še Barišiča, če nebi imel okrevanja zaradi covida…..
  Forza Kanarčki 💪💪💪💪💪

Komentarji so onemogočeni.