V dnevniku Ekipa so zapisali

Koprčani vztrajajo pri tem, da bi ‘PRESKOČILI RAZRED’! Mar na Bonifiki vedo kaj več od drugih?

Na Obali niso opustili upanja o napredovanju v drugi kakovostni razred tekmovanja.Potem ko niso dobili tekmovalne licence, so Koprčani z lahkoto brez poraza osvojili prvo mesto v primorski ligi in si zagotovili napredovanje med tretjeligaše, toda na Bonifiki bi radi še več. Kot smo že poročali, bi radi igrali v 2. SNL in od tega, da bi ‘preskočili razred’ ne odstopajo. Prepričani so, da po kakovosti in organizacijskem ustroju tja spadajo ter da je temu primerna finančna konstrukcija, zato so na NZS že pred časom poslali vlogo za izredno izdajo licence za nastop v 2. SNL v tekmovalni sezoni 2018/19. Bojda se sklicujejo na 60. člen Pravilnika o licenciranju, ki določa, da lahko klub, ki se uvrsti v ustrezno tekmovanje NZS na osnovi športnih rezultatov in je v okviru uradnega licenčnega postopka zaprosil za ustrezno nižjo licenco, zaprosi za izdajo licence po izrednem licenčnem postopku. Koper je za licenco za igranje v 3. SNL zaprosil, nakar je v izrednem licenčnem postopku vložili še vlogo za igranje v 2. SNL.

Na Obali zagotavljajo, da so na takšen izziv pripravljeni oziroma bi se nanj ustrezno pripravili, vendar je hkrati treba dodati, da je to zgolj želja. Glavno besedo bo kakopak imela NZS, uradnega odziva s krovne organizacije za zdaj še ni. Na uho so nam prišla le namigovanja, da najbolj odgovorni nogometni možje na sončni strani Alp nad takšno možnostjo naj ne bi bili pretirano navdušeni ob utemeljitvi, da si zasedba z Bonifike želeno napredovanje pač mora zagotoviti na igrišču. Po običajni poti …

Takšen scenarij je tudi najbolj verjeten, a je po drugi strani res, da se je kdaj že zgodilo, da je kakšna ekipa kakovosten razred tekmovanja preprosto preskočila. V Sloveniji se takšnega primera sicer ne spomnimo, zgodil pa se je pri zahodnih sosedih. Po bankrotu, ki se je zgodil leta 2001, je na novi poti takšen privilegij v Italiji dobila Fiorentina, ko je zveza zaradi primera Catania drugoligaško tekmovanje razširila z 20 na 24 klubov in je tako namesto v serie C1, ki si jo je zagotovila z naslovom prvaka v serie C2, takoj zaigrala v serie B.

Koprčani takšnega aduta v rokavu seveda nimajo in kakorkoli obrnemo, v drugi ligi za zdaj niti ni prostora za kakšnega novega člana, drugoligaši so Ankaran, Drava, Nafta, Kalcer Radomlje, Krka, Bravo, Cherrybox 24 Tabor, Ilirija 1911, Brda, Roltek Dob, Jadran Dekani, Brežice Terme Čatež, Rogaška, Fužinar Ravne Systems, Vitanest Bilje in Beltinci. Ali imajo na Bonifiki informacije, ki jih širša javnost (še?) nima? Se kateri od klubov morda nagiba k temu, da bi se odpovedal tekmovanju?

Vir Ekipa

 

Komentarji 3

  • Starinavijač on 12. junij, 2018 at 12:19

  NK Ankaran je svojo uradno spletno stran ugasnil, žal to vse pove, upam da NZS nebo dovolila grobarjem združitve.

  • Grobar on 11. junij, 2018 at 16:36

  Ankaran zanesljivo prodaja svoje mesto v 2SNL. Pogovori ta teden že potekajo. Lani se je Dvojmoč ponudbi uprl. Kako bo letos? Popo je svojemu krogu že napovedal kupčijo z Ankaranom. Rezultat vemo kakšen bo. Še eno novo opustošenje. Po vzoru izpada NK Koper članska ekipa, letos še mladincev. Kdaj bo tega konec?

  • Starinavijač on 10. junij, 2018 at 22:16

  Ja ja ja……..UEFA zahteva, da se kozle vrne ne samo v 2, AMPAK kar v 1 ligo. Krivica je nedopustljiva😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  Bandi katera je uničila naš klub, je potrebno prepovedati doživljensko delovanje v katerem koli športu😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤

Komentarji so onemogočeni.

EnglishSlovenian