V četrtek zares

“Tekmeci bodo točke izgubili že na Črnem Kalu. Naš cilj je Evropa,” so visokoleteči cilji predsednika Kopra Anteja Guberaca, ambiciozni pa so tudi nogometaši, ki upajo, da so dobro izkoristili dolg premor.

In še nekaj, po devetih letih bo Primorska imela znova tri prvoligaše. ” Koper kot Gorica sta kluba z bogato tradicijo igranja v prvi ligi in kluba, ki sta že osvajala naslove ter pokale. Tukaj je tudi Sežana, ki je lansko leto zelo dobro odigrala in dokazala, da trenutno sodi med najboljše ekipe v ligi. Vsi vemo, da bo to nek dodaten naboj za vse tri primorske predstavnike. Prvi derbi je že ta četrtek v Sežani, na to sledi kot sem vedno omenjal doma edini derbi za “kanarčke” proti Ljubljanski Olimpiji. V tretjem krogu pa zopet Primorski derbi proti Gorici.

“Ambicioznosti mu ne manjka”

Pedsednik kluba Ante Guberac je postavil igralcem visok cilj: uvrstitev v Evropo. “Pritisk je bil in vedno bo, enostavno mora biti. Normalno, kajti če nisi ambiciozen, če nisi tekmovalen, in ne verjameš vase nimaš v prvi ligi kaj iskati. “

Predsednik je opisal tudi ekipo in dejal, “Vemo, da je preskok iz druge v prvo ligo velik. Mislim, da se bomo prvo leto še malo lovili. Ampak imamo dovolj izkušeno ekipo. Pri rumenih so to Guberac, Vršić, Rajčevič in Stevanovič z izkušnjami iz prve lige in tujine. Imamo res kakovostno ekipo in mislim, da bo to leto res pokazalo iz kakšnega smo testa.”

Okrepitve

Aleksander Rajčević se je po desetih letih igranja v štajerski prestolnici vrnil v matični klub in bo s svojimi izkušnjami velika okrepitev za “kanarčke”. Koper se je okrepil tudi še z izkušenim Stefanom Stevanovićem, ki se je preselil iz bližnje Sežane. Iz Maribora je prišel še mladi Nardin Mulahusejnović, ter Adam Vošnjak iz velenjskega Rudarja. Ker pa prestopni rok še ni zključen je možno, da bosta predsednik in tehnični direktor postregla navijačem še s kakšno okrepitvjo.

Prihodi (6): Aleksandar Rajčević (Maribor), Nardin Mulahusejnović (Maribor), David Adam (Tabor), Ivan Vargić, Stefan Stevanović (Tabor), Blagota Marković (Partizan).
Odhodi (4): Goran Galešić, Dejan Djermanović, Lucas Vranješ, Edi Baša.