UEFA še vedno poudarja dokončanje domačih prvenstev

Predstavniki 55 članic Evropske nogometne zveze (Uefa) so govorili o možnosti nadaljevanja nogometnih tekmovanj. Jasno sporočilo videokonference je bilo, da naj posamične nacionalne zveze odigrajo prvenstvo in pokal do konca. O evropskih klubskih in reprezentančnih tekmovanj bodo govorili v četrtek na seji izvršnega odbora Uefe.

Stanje v različnih ligah je zaradi pandemije novega koronavirusa zelo različno

, zato Uefa predlaga, da lige prvenstvo končajo po obstoječem formatu, če bo to nujno, pa lahko lige tudi spreminjajo format tekmovanj. Uefa, ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin, je zato pripravljena odločati tudi o posamičnih izjemah, kot je dodelitev mest v evropskih pokalih, če bo prišlo do posamičnih odpovedi. Ena glavnih tem sestanka je bila tudi časovnica evropskih klubskih in reprezentančnih tekmovanj. Zaenkrat Uefa daje prednost nacionalnim tekmovanjem, o mednarodnih pa bo naslednjič razpravljala že na četrtkovi video konferenci IO.

Omenjale so se že nekatere možnosti za igranje tekem dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Uefa datume išče v obdobju med septembrom in novembrom letos. Končna odločitev o tem bo znana na majskem posvetu IO.

Vir: https://www.24ur.com/sport/nogomet/