Uefa preložila člansko EP na leto 2021, prestavljeno tudi EP U21

Evropska nogometna zveza (Uefa) je po videokonferenčnem sestanku s članicami zveze in drugimi nogometnimi deležniki ter po odločitvi izvršnega odbora tudi uradno preložila evropsko prvenstvo 2020 na leto 2021, in sicer med 11. junijem in 11. julijem.

Največji organizacijski zalogaj v zgodovini NZS

Vzrok za preložitev je pandemija novega koronavirusa.
To je bila edina logična rešitev, saj Uefa tako velikega tekmovanja ne more pripeljati v negotovost. To tudi pomeni in je hkrati namen Uefe, da se nacionalna prvenstva, če bodo to razmere dopuščale, lahko odigrajo nekje do konca junija,” je dejal Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije, ki je bila tudi udeležena na sestanku.
V Mariboru, Ljubljani, Celju in Kopru naj bi se namreč prihodnje leto skupaj s prizorišči na Madžarskem od 9. do 26. junija dokazovali največji evropski nogometni upi do 21 let. Slovenija tako velikega tekmovanja v obdobju državne samostojnosti še ni gostila. Koper je prejel dodatno leto za prenovo, tako naj bi Bonifika povečala kapaciteto, in bo na Euru za mlade zasijala v še bolj razkošni podobi. Zgrajena bo še zahodna tribuna, kapaciteta koprskega objekta pa se bo povečala na 4.500 sedežev. Dela naj bi se začel konec tega leta.