U 15 uspešno iz Domžal

Starejši dečki danes boljši od Domžal. Kadeti doživeli pravo katastrofo.Mladince pa je s tremi zadetki potopil naš bivši igralec Vanja Panič.

Domžale – Koper 1:2 (0:2)

Tim Jurman 0 : 1 20′
Matjaž Veber 0 : 2 27′
Uroš Stojnić 1 : 2 75′

Sodniki:Keserović Semir (glavni sodnik), Avbelj Aljaž (1. pomoč), Kos Mitja (2. pomoč)
Delegat:Ponikvar Janko
Št. gledalcev:40

Olimpija – Koper 8:0 (4:0)

Sodniki:Gregorinčič Lukas (glavni sodnik), Špur Staša (1. pomoč), Vrabel Tanja (2. pomoč)
Delegat:Perko Robert
Št. gledalcev: 100

Olimpija – Koper 3:0 (1:0)

Vse tri zadetke je dal naš bivši igralec Vanja Panič

Sodniki:Nemet Slavko (glavni sodnik), Špur Staša (1. pomoč), Vrabel Tanja (2. pomoč)
Delegat:Perko Robert
Št. gledalcev: 110

Poraz deklet

ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Koper Obala 4:0 (0:0)

Sodniki:Subotić Tanja (glavni sodnik), Strnad Peterca Luka (1. pomoč), Garmut Gašper (2. pomoč)
Delegat:Tompa Marjan
Št. gledalcev:120

Komentarji9

Preskoči na obrazec za komentar

  • dule on 25/10/2019 at 17:13

  Dodajam, Kvalitetni nivo ekipe v posamezni generaciji je rezultat minulega dela. Trener, ki prevzema ekipo v posamezni generaciji rabi vsaj šest mesecev, da se vidi vpliv njegovega dela. Pomanjkljivo delo v mlajših selekcija pa bo težko nadoknadil. Če Koper želi visok nivo mladincev, kadetov, mora vzpostaviti sistem, ki zahteva plan, strokovni nivo dela, trud, nadzor, selekcijo, ….. v vseh obdobjih od U 9naprej.

  • dule on 23/10/2019 at 14:10

  Se strinjam. Trener, ki kriči na tekmah s tem opravičuje svoje slabo delo na treningu in prenaša krivdo na igralce. Fc Koper in nekateri trenerji ne upoštevajo priporočila zveze nogometnih trenerjev Slovenije in Wiel Coerverja (nogometni Einstain). Jih bom nekaj naštel: Vadba v zlati dobi do 12 let je ključna za izpopolnjevanje v prihodnosti. V tem obdobju so otroci najbolj dojemljivi in bi morali osvojiti nogometno tehniko in motoriko. Vaditi v manjših in homogenih skupinah (enak nivo znanja- izvajati selekcijo). Treninge organizirati tako, da so igralci stalno v gibanju , čim več dotikov žoge z optimalno intenzivnostjo
  ( min70% / x. max PULSA). Ne sme biti čakanja to vodi v zezanje in nered. Izvrstnost zahteva trud, plan in nadzor v vseh obdobjih,…..

  Nogometna akademija se sliši zelo prestižno in trdijo, da bo nogometna šola spet najboljša v Slovenji. Menim, da jim je prvi cilj zaslužek in nato kvalitetna vzgoja ,ker ne upoštevajo zgornjih priporočil. Navajam nekaj primerov: Medsebojne tekme se igrajo v času treninga, čeprav so termini v soboto/nedeljo. Mlajše selekcije Nk Bistrc ima vadnino 25 Eur dva trenerja, FC Koper 50 Eur en trener. Izgubili za cca 10 golov nisem več štel, skrbi pa razlika v tehniki in motoriki. Dokaz, da so ljudje pomembnejši, od pogojev. Vadbene skupine so prevelike, bilo je tudi cca 50 otrok (priporočilo max 18). V vse selekcije pomembni starši potiskajo svoje otroke, ki niso na ustreznem nivoju in tako škodijo ekipi in tudi svojemu otroku. Šibki členi so veliko breme za ekipo in trenerja. Pade, motivacija, ki je nujna za trdo delo in izvrstnost. Na treningih je preveč čakanja in premalo gibanja, dotikov žoge. Intenzivnost je prenizka, da bi lahko gojili dinamični nogomet. Tekme so pokazatelj, dela trenerja in sistemskega pristopa kluba pri vzgoji v posameznem obdobju od u9 do U19. Če ti niso na nivoju želenega cilja treba v vsaki generaciji takoj ukrepati. Jok, za Koper je važno da igrajo sinčki in, da čim več ostane v blagajni. So tudi svetle točke, menim pa, do so te zasluga posameznega trenerja ne pa sistemskega pristopa do dela in nadzora Fc Koper. Nekaj takih motiviranih trenerjev, ki so se držali zgornjih priporočil ne vidim več. Škoda ! Pohvala uredniku za spletno stran. In hvala, ker lahko izrazimo mnenje.

  • Nostalgik on 21/10/2019 at 12:00

  To je realnost Kopra trenutno . Dejstvo je ,da je Olimpija 3 stopnice višje po kvaliteti .Tudi ,če bi kadeti igrali z 11,12..igralci bi težko šli iz LJ z manj kot 5 goli u mreži. Z 10 igralci (ker ne morem reči ,da je popo igral) niso imeli niti najmanjše šanse. Škoda ,ker se je golman poškodoval (edina svetla točka KP)in ga je moral trener zamenjati u polčasu,ker rezervni ni bil na nivoju.Tudi pri mladincih je kvaliteta na strani Olimpije.Sej ni bilo tako slabo kot na nekaterih drugih tekmah, ampak enostavno ni dovolj kvalitete.Posebno napadalci. Če že ni neke kvalitete ,ok, ampak ne morem razumet toliko egoizma in igranja samo za sebe.Mogoče pa ,ker je gledal tekmo Šalja . In trener, po mojem se ga je slišalo do železniške postaje.Absolutno preveč agresivno vodi tekme.Sej bo boljše .

   • podpornik on 21/10/2019 at 17:30

   Ni bil Šalja vzrok. Egoizem in igranje samo za sebe je moto mladincev. Slišijo pa jih igralci, ki pridejo v igro proti koncu tekme.
   Trener pa ne zna motivirat ampak iz tekme v tekmo čedalje več kriči, ker se je sam izgubil in ne ve več kaj bi naredil.
   Vlečeš žogo, ne podajaš in ne sodeluješ z ekipo: takoj ven iz igre, če ne zaleže naslednjo ponovit kazen.

  • Matija on 20/10/2019 at 14:57

  Vse se bo uredilo pri kadetih. Brez skrbi. Trener bo pripeljal še pet igralcev iz Olimpije, Domžal, Brava, Maribora…Kdo si ne želi igrati v prvi ligi?

   • Nostalgik on 21/10/2019 at 12:02

   Ne bo ,ne .ki noben neče prit u Kp.

  • podpornik on 19/10/2019 at 21:46

  Očitno mora igralec iz Kopra, da lahko napreduje. V Kopru se trudijo igralce, ki znajo igrat nogomet dat v nič.

   • StariNavijač on 21/10/2019 at 11:28

   11 golov prijeti od žabarjev, bravo nosonja in kompanjoni, lepo ste z….li MPP za nadaljnih 5 let.
   Športni pozdrav za nosonjo in drugove🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  • Resnica on 19/10/2019 at 19:08

  Dragi urednik, moramo biti realni in povedati, da bi bil bolj primeren naslov “katastrofa kadetov”, sicer lahko to “prikrijemo” z uspesnostjo U15. 11 komadov od Olimpije je tezko prenest ( 8 kadeti, 3 mladinci); taka je pac realnost mladinske sole, kjer starsi bijejo plat zvonov (kadetska ekipa),

Komentarji so onemogočeni.

NK Koper 1920 - 2020 " Bodi moder, navijaj za rumene "