Tiskovna v fc Koper

Pred začetkom sezone je bil cilj stabilizacija kluba in naredimo izhodišče za naprej. Bombastični nismo bili, nobene evforije ni bilo niti, ko smo premagali Olimpijo. Želimo zmagati vsako tekmo, je dejal prvi človek primorskega kluba.Ekipo želijo v zimskem prestopnem roku, ki bo trajal do 15. februarja, še nadgraditi. Prišel je že nekdanji član Mure Luka Šušnjara. Predsednik kluba Ante Guberac je napovedal, da bodo pripeljali še enega branilca in še dva vezna igralca (enega ofenzivnega, enega defenzivnega).

Na tiskovni konferenci poleg predsednika kluba sta bila še trener Kopra Zoran Zeljković in najboljši igralec jeseni Maks Barišić.

Anto Guberac je dejal, da smo igrali najboljši nogomet in nesrečno pristali na drugem mestu. Delamo selekcijo za vnaprej in nekateri igralci niso zadovoljili vseh naših pričakovanj in sestavljamo ekipo, ki bo v bodoče lahko stalnica in vsakič igrala v Evropi in to bo pogoj bo pogoj za vse nas v bodoče. Na začetku sezone smo si zadali cilj, da stabiliziramo klub, da pomladimo ekipo in da si naredimo izhodišče za naslednjih nekaj sezon. Upam, da bomo že letos razveselili Koprčane z vsaj eno lovoriko. Igralci pa so nas jeseni prehiteli in so sedaj pričakovanja večja. Dolgoročno pa so seveda cilji Kopra višji. Od prihodnje sezone bo cilj Evropa in od junija bo to najvišji pogoj. Če pa to sezono ne bomo šli v Evropo, bomo pa naredili perspektivno ekipo.

“Razočaran pa sem, ker igralec, ki dela razliko, ne dobi vpoklica v reprezentanco.Tu mislim na Maksa Barišiča in tudi Žan Žužka. Kaj takšnega še nisem videl, da takšen igralec ne dobi niti papirja, da je na čakanju, kaj šele, da dobi priložnost za igro. To ni prav, da se tako obnašajo do Kopra.” je še dejal predsednik. Koprčani se bodo okrepili tudi z branilcem in z dvema zveznima igralcema. Eden naj bi bil portugalskega porekla, druga dva pa verjetno hrvaška državljana.

Sramota

Celjani speljali obetavnega igralca

Celjani so danes naznanili podpis dolgoročne pogodbe z najboljšim strelcem mladinske lige Taiem Mateo Panićem, ki je bil član Kopra, a brez profesionalne pogodbe. Pri edinem obalnem slovenskem nogometnem prvoligašu so ogorčeni. “To je velika lopovščina,” je ob tem dejal predsednik Kopra Ante Guberac in jo je komentiral na četrtkovi novinarski konferenci ob začetku zimskih priprav Kopra. “To, kar se je zgodilo Olimpiji, se je danes nam. In marsikomu se bo zgodilo. Postali smo lopovi. Teh klubov ne razumem. Odkar sem jaz tu, ti menedžerji za tisoč evrov pri nas nimajo več vstopa. Isti ljudje so Kompana Breznika odpeljali iz Olimpije. Dobiš starše, ki imajo finančne težave, in tako to oni delajo.”  “Panić je prišel sem pred dvema letoma. Bil je na ulici. Izgubljen fant. Sploh ni igral pri Olimpiji. V zadnjih šestih mesecih je tukaj naredil napredek. Začel je trenirati tudi s člani. Pogodbo je imel na mizi od prvega januarja. Osebno sem se srečal z njim,” je nadaljeval predsednik Kopra. Na podoben način je Celje pred časom izgubilo Toma Kljuna. “Jokali so, kaj jim je naredila Sežana, oni so zdaj naredili še hujše. To je sramota za Muro in za Celje, da delajo na tak način. Ne razumem teh ljudi. Ker spoštujem Roberta Kuzmića in Valerija Kolotila. Da nasedejo takim prevaram. Taki menedžerji pri nas nimajo več vstopa. Tak je naš nogomet. A moramo zdaj že 12-letnikom dajati pogodbe?”

Še več si lahko preberete na tej povezavi

1 komentar

    • rumeni on 07/01/2022 at 8:29

    Človek se lahko samo zamisli. Vse sami poštenjaki !

Komentarji so onemogočeni.