Tekma šestega kroga odpovedana!

Druga tekma šestega kroga Prve lige Telemach, na kateri bi se morala danes ob 17.30 na Bonifiki pomeriti Koper in Rogaška, je bila zaradi premajhnega števila doma vzgojenih igralcev v ekipi gostov odpovedana. Uraden status tekme je, da je ta “prekinjena”, o njenem rezultatu pa bo v naslednjih dneh odločala disciplinska komisija Nogometne zveze Slovenije in, ker je bila odpovedana, bo 3 točke verjetno dobil Koper.

Novinec v letošnji Prvi ligi Telemach Rogaška se je že na uvodu sezone znašel v precejšnjih težavah, saj je na gostovanje na Obalo pripotoval s premajhnim številom doma vzgojenih igralcev, s čimer ni zadostil pravilom Nogometne zveze Slovenije. Ta narekujejo, da morajo imeti ekipe v slovenskem prvenstvu najmanj osem doma vzgojenih igralcev. Sem spadajo igralci stari med 15 in 21 let, ki so odigrali najmanj tri sezone v Sloveniji. Rogaška je na tekmo prispela z desetimi Slovenci, a sta bila med njimi dva 17-letnika, ki še ne ustrezata omenjenim kriterijem, in Žanom Benedičičem, ki kot najstnik prav tako ni odigral treh sezon v Sloveniji, saj se je kot rosno mlad fant iz Kranja preselil v Milan.

Povzeto po sportklub1

Pri Rogaški se čudijo današnjemu dogodku v Kopru!

“Pretekli krog proti NK Maribor smo odigrali z enakim številom (10) slovenskih igralcev kot smo jih prijavili za predvideno današnjo tekmo v Kopru. Še več, trije igralci, ki po mnenju delegata ne ustrezajo pravilu, so na tekmi proti Mariboru ustrezali. To je potrdil delegat tekme na sami tekmi in tudi komisija NZS, ki je tekmo ustrezno registrirala.

Ker je za nas odločitev NZS edini pravilen podatek, smo za današnjo tekmo prijavili iste igralce, toda pravila so se očitno spremenila. Ob tem poudarjamo, da po mnenju Nogometne zveze Slovenije naša dva igralca, stara 16 let in 17 let, ki od sedmega leta starosti neprekinjeno igrata v našem klubu in jim dajemo priložnost na prvoligaškem prizorišču, ne ustrezata kriteriju slovenskega igralca in imata enak status kot naš igralec iz Jamajke. Pričakujemo delegiranje tekme v kasnejšem terminu in povračilo stroškov obema ekipama s strani NZS,” je sporočil Ivačič.