Kanarčki ostajajo neporaženi

Kanarčki so srečanje v Sežani danes pričeli v malo drugačni postavi kot smo jo pričakovali in prišli, do svoje pete zaporedne zmage. Trener Zeljkovič ni mogel sestaviti standardne enajsterice, saj sta Adam in Barišič manjkala zaradi bolezni in poškodbe. Tako, da je Koper srečanje pričel v vratih z mladinskim vratarjem Tignjem. Prvi vratar Golubovič pa še čuti bolečine po poškodbi. Koprčani so imeli v prvem polčasu lepe priložnosti za vodstvo, predvsem v 25′, ko je Tičič zadel prečnik. Po lepem prodoru Krajinoviča v 30′ pa sodnik Vinčič ni dosodil domnevne enajstmetrovke za rumene. Ekipi sta se tako v prvem polčasu razšle z neodločenim rezultatom.Rumeno modri vstopijo v drugi polčas podjetnje a vendar so prvo svojo priložnost v 60′ minuti imeli domači igralci a je koprski vratar strel Stančiča ubranil. Koper je v 69. minuti povedel. Ivica Guberac je izvedel kot z desne strani, Aleksander Rajčević je z glavo našel Jeliča Balto, danes igralca srečanja, ki je z močnim strelom premagal Jana Koprivca. V 90′ minuti se izkaže mladi vratar Tiganj, ko ubrani strel Kljuna. Kanarčki so sicer proti koncu srečanja imeli še prosti strel a se je obalno kraški derbi končal z zmago Kopra, ki je ostal do sedaj neporažen v prvenstvu.

CB24 TABOR SEŽANA – KOPER 0:1, (0:0)

Strelci: Jelič Balta 69′

Sodnik: Slavko Vinčič (Maribor)

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Bongongui (85./Ovsenek), Briški, Krivičić, Mavretić (76./Kljun), Mihaljević, Nemanić, Ristić, Salkić, Stančić (76./Doukoure), Tolić (63./Stanković).

Koper: Bručić, Colley (74./Mulahusejnović), Guberac (73./Varešanović) Jelić Balta, Krajinović, Palčič, Parris (84./Simič), Rajčević, Vešner Tičić (84./Oštrek), Tiganj, Žužek.

Rumeni kartoni: Bongongui; Colley, Rajčević.
Rdeči karton: /.