Težko priigrana zmaga

Na prvi tekmi so Koprčani. V prvem polčasu smo videli nekaj lepih akcij rumenih, vendar jim je vedno nekaj malega zmanjkalo, da bi zadeli. Sežanci so se predvsem osredotočili na obrambo, vendar so tudi ogrožali vratarja Goluboviča. Preglavice Sežancem je s svojimi vragolijami povzročal Andrej Kotnik, ki je z lepimi predložki delil uporabne žoge svojim soigralcem. Priložnosti je imel tudi novopečeni kanarček Kolobarič vendar se ni proslavil. Na odmor pa sta ekipi odšle z neodločenim rezultatom. V drugem polčasu so Koprčani prek Kolubariča imeli lepo priložnost, ko je le ta sam prišel pred Koprivca, ki mu je stel ubranil. Nekaj trenutkov pa še Osuji sam pred vratarjem a je grdo zgrešil. V 64′ minuti pa je prečnik zatresel še Parris, vendar se rezultat ni spremenil. So pa gostje zadeli v 66 minuti, ko je zadel Stankovič in izenačil rezultat. Kanarčki so nekaj minut delovali nekako nezbrano so pa vendarle povedli, ko je zopet zadel danes najboljši igralec Andrej Kotnik. Videli smo tudi nekaj lepih akcij, tudi tri na enega rumenih pred vrati Koprivca vendar ni bilo zadetka. Kanarčki so sezono začeli z zmago, priznati si pa moramo, da je bila priigrana zelo težko. V drugem krogu bodo Koprčani prihodnjo nedeljo gostovali pri Bravu,

Koper : Tabor (2:1), (0:0)
Strelci:1:0 Kotnik (59.), 1:1 Stanković (67.), 2:1 Kotnik (81.).

Rumeni karton: Zeljkovič, Mittendorfer

Sodnik: Rade Obrenovič

Koper: Golubović, Simčak, Palčič, Žužek, Novoselec, Mittendorfer (od 76. Benedičič), Vešner Tičić, Kotnik (od 84. Kambič), Osuji (od 76. Jašaragić), Parris (od 76. Krajinović), Kolobarić (od 62. Šušnjara).

Tabor Sežana: Koprivec, Struna, Ovsenek, Briški, Kouao (od 64. Iscaye), Kljun, Korošec, Ad. Zeljković (od 88. Čakš), Tolić, Mavretić (od 79. Seliškar), Savić (od 64. Stanković).