Srečanje na Bonifiki Olimpiji

V derbiju kroga je Olimpija premagala Koper in mu se približala samo na točko prednosti. Uvodne minute Koprčanom niso šle na roko, tako, da so gostje zadeli prečnik. Trenutek nepazljivosti obrambe dobrih petnajst minut kasneje, ko se je po dolgem napadu Olimpije nenadoma za strel iz približno 20 metrov odločil Ziljkić in dosegel izjemen zadetek. Koprčani so v prvem polčasu poizkušali izenačiti imeli več žoge v nogah a ni bilo prave priložnosti za to. Videlo se je, da kanarčkom ni stekla igra v sredini in posledično tistih pravih žog za najboljšega strelca lige Barišiča in Colleya. Drugi polčas rumeni imajo več od igre, bili tudi podjetnejši a vendar boljše priložnosti so si ustvarili igralci Olimpije. Kopru se je poznalo odsotnost nekaterih igralcev, tako, da so doživeli še tretji poraz.

Koper – Olimpija 0:1 (0:1)

Stadion Bonifika, Koper. Glavni sodnik: Matej Jug
Strelci: Ziljkić 18. Gledalcev 2000

Koper: Golubović, Palčič, Žužek, Rajčević, Bručić, Vošnjak (82./Novoselec), Oštrek, Bešir (71./Varešanović), Osuji, Barišić (77./Simić), Colley.

Olimpija: Vidmar, Pavlović, Milović, Crnomarković, Boakye, Elšnik, Tomić, Aldair (90./Korun), Ziljkić (81./Kompan Breznik), Nukić, Futacs (62./Kapun).

Koprčani so Ljubljančane pričakali kar dobro zdesetkani, saj so manjkali kaznovani Ivan Borna Jelić Balta ter poškodovani Kaheem Parris, Ivica Guberac, Luka Vešner Tičić, Rok Grudina in Nikola Krajinović.