Težko priigrana zmaga

Derbi Istre in Krasa je zopet z minimalno zmago dobil Koper. Na srečanju dveh primorskih ekip v prvem polčasu nismo gledali dobrega nogometa. Šahovska igra in previdnost na obeh straneh je bila prisotna skozi celotni polčas. Koprčani so sicer imeli več posesti žoge, ampak so bili sila nenatančni pri tistih globinskih podajah, ki naj bi ogrozile vratarja gostov Koprivca. Na odmor sta ekipi odšle ne, da bi ponudile nič in nismo videli niti enega strela proti vratom. Drugi polčas so Koprčani pritiskali na vrata gostov iz Sežane in v 70. minuti vendarle zatresli mrežo, ko zadene z lepim strelom v levi kot gostujočega vratarja Lamin Colley. Sežanci so se sicer vrnili v igro in poizkušali izenaćiti, ampak je zmaga ostala doma. Kanarčki so tako tudi po šestnajstem krogu ostali vodilni v ligi.

Koper – Tabor1:0 (0:0)

Koper – Stadion Bonifika, sodniki: Obrenović, Kasapović, Kordež.

Strelec: 1:0 Colley (70.).

Koper: Adam, Bručić, Žužek, Novoselec, Rajčević, Jelić Balta (od 46. Grudina), Vešner Tičić (od 72. Guberac), Oštrek (od 59. Osuji), Barišić, Parris (od 79. Krajinović), Colley.

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Briški, Ristić, Guerrico, Grobry, Krivičić (od 84. Stanković), Mavretič, Mihaljević (od 74. Kljun), Stančič, Kosi (od 74. Gotter).

Rumeni kartoni: Bručić, Novoselec, Guberac, Grudina; Ristić, Stanković.