Sežana je bila zopet trd oreh

Pomembnost tekme je prinesel svoje tako, da smo gledali v prvem polčasu dokaj izenačen nogomet. Obe ekipi sta imeli samo en strel v okvir vrat. Tabor je tudi v drugem polčasu igral dobro. Vendar v 66. minuti pa je Koper prišel do vodilnega gola, Lamin Colley je v protinapadu preigral sežansko obrambo, z diagonalnim strelom je premagal Jana Koprivca. Igro v svoje noge prevzamejo rumeni in nanizali kar nekaj priložnosti. K temu so tudi pripomogle menjave, ki so vnesle nekaj živahnosti. Danes bi rekli, da težko priigrana zmaga, vendar zaslužena.

Koper – Sežana 1:0, (0:0).
Strelci: Colley 66.

Sodnik: Sagrković Asmir

Rumeni karton: Izata, Osuji; Kouao.
Rdeči Karton: Kouao 71.

Koper: Golubović, Palčič, Bručić, Rajčević, Mittendorfer (od 79. Novoselec), Đira (od 61. Vešner Tičić), Izata (od 61. Kotnik), Guberac (od 61. Jelić Balta), Osuji (od 83. Jašaragić), Parris, Colley.

Tabor: Koprivec, Iscaye (od 46. Kouao), Nemanič, Ovsenek, Salkić, Krivičić (od 70. Mavretić), Grobry (od 82. Zeljković), Tolić, Keita, Bongongui (od 63. Monjac), Ndzengue (od 82. Čakš).

Trener Zeljkovič je dejal po tekmi, da se je čutila napetost in, da je to normalno, ko moraš zmagati. Vesel sem bil, kako smo se odzvali in bili strpni ter čakali na priložnost in eno tudi izkoristili in po mojem zasluženo zmagali. S postavo me niso presenetili, oni imajo svoje probleme mi svoje. Mi moramo gledati samo sebe, kajti v igri je še šest točk in mi moramo narediti svoje in upat, da se, kaj zgodi.