Rano zaceliti v Celju

Po končanem srečanju z Mariborom je lahko biti pameten. Kaj je bilo dobro in kaj slabo so verjetno pokomentirali in analizirali že sami udeleženci v slačilnici ter se pogovorili. Dejstvo pa je, da so “kanarčki” odigrali najslabši prvi polčas doslej. Pristop ni bil pravi za tako pomembnost srečanja, in da je na taki tekmi enostavno potrebno dodati nekaj več ter pustiti srce na zelenici. Sicer pa so naši rumeni le nekaj od prej napisanega v drugem polčasu le popravili. Ampak nov izziv jih sedaj že čaka v sredo, ko se bodo Koprčani v 18 krogu pomerili proti Celju. Ne gre govoriti o ponovni nujnosti in osvojitvi pomembnih točk, da se kanarčki zopet povrnejo na zmagovalno pot. Rumeno modri pa v zadnjih petih srečanjih proti celjskim grofom niso izgubili.

Celje VS Koper

18.krog Celje, Štadion Z’dežele 16.12.2020 ob 15.00 Prenos: Planet 2

Sodniki:Sagrković Asmir (glavni sodnik), Vukan Robert (1. pomoč), Kovačič Andraž (2. pomoč) , Matković Aleksandar (4. sodnik)
Delegat:Levačič Danilo

Dosedanja srečanja

Vse tekmetekmezmageneodločeniporazigoli
Celje7724203398
Koper77332024111

Za dnevnik Ekipa povezava

Po domačem porazu z Mariborom so bili dnevi v Kopru turbulentni, Ante Guberac jeze ni skrival in kar precej je ‘zadišalo’ po zamenjavi trenerja, a takšen scenarij je v ponedeljek padel v vodo. “S predsednikom sva se o vsem pogovorila in se dogovorila. Tovrstne napetosti po porazu so nekaj normalnega. Zato, ker smo zmagovalci!” se je v pričakovanju gostovanja v Celju odločno odzval Miran Srebrnič, ki v nobenem trenutku noče skrivati, da se pri svojem delu na Bonifiki spopada s stresom. “Stres je hud, ampak tako pač je. Ko sem prišel delat v Koper, sem vedel, kam prihajam. Vedel sem, kaj me čaka, a prav tako dobro vem, da imamo igralci in trenerji na voljo vse, kar hočemo imeti. In povsem razumljivo je, da se zahteva rezultat, za katerega je vedno odgovoren trener. Takšna so pravila igre. Če ne bo želenih dosežkov … Jaz bom nedvomno naredil vse, kar je v mojih močeh, da bo vse okej.”

Kanarčke čaka izjemno zahteven zaključek jeseni. Pred njimi sta zaporedni gostovanji, najprej je danes na sporedu spopad z grofi. “Vsaka tekma je težka. Kot trener hočem predvsem to, da zadnji poraz ne bi pomenil negativnega ozračja za naslednjo preizkušnjo. Iz tega moramo znati izvleči dovolj energije za ustrezen odziv, da spet naredimo dober rezultat,” poudarja Miran Srebrnič, ki se s tem, da prvaki v prvem delu prvenstva niso našli podobe iz prejšnje sezone, noče slepiti. “Drži, da se Celjani lovijo, ampak še vedno so kakovostni, še vedno govorimo o zelo dobri ekipi. Trener ima svoje koncepte, ki jih zagovarja, in to mu uspeva, tudi sam pa sem že doživel, da sem bil s svojo zasedbo uspešen, nakar sem izgubil nekaj dobrih igralcev. Ne, to ni lahko, povrhu so zahteve velike. Nič, udarili se bomo, naš cilj je, da bi bili čim boljši. Bomo videli, kaj se bo zgodilo.”