Srečno “kanarčki” in polno uspeha v novi sezoni

Začetek tridesete sezone bodo z uvodnim krogom odprle ekipe Brava in Radomelj. Kanarčki pa dan kasneje v Kidričevem kot je že večkrat videno zopet s popolno prenovo ekipe in z novim strokovnim štabom. Rumeni bodo za pristaše zopet nekakšna popolna neznanka. Nekoliko mlajša ekipa in hitrejša igra , ki naj bi jo gojil trener Zeljković naj nam bi vlivala upanje, da se bodo kanarčki vrnili na pota stare slave.

Nova sezona, nov izziv

Res bi lahko to dejali vendar to je Koper in tu se zgodba prične. Če se vrnemo v dogajanja prejšnje sezone smo se v prvem delu borili za vrh v drugem za obstoj. Upam, da letos ne bo tako vendar kot sem že napisal to je Koper. Tu so možni vsi scenariji še predvsem za to, ker po pripravljalnih srečanjih prikazane igre rumenih ne vlivajo pretiranega optimizma. Ampak eno so prijateljska drugo pa prvenstvena srečanja, ki ne dajo natančnega vpogleda in pripravljenosti v dejansko stanje ekipe. Prenovljena ekipa v novem prvenstvu bi sigurno imela več gledanosti, če bi se v klubu potrudili ponudili več koristnih novic in dogajanjih na uradnem ali Facebook portalu. Skopo poročanje s tekem in obveščanje o pripravljalnih tekmah jim ni prav pisano na kožo in naj to vzamejo kot dobrotno kritiko za vnaprej. Seveda pa z nestrpnostjo pričakujemo uvodno tekmo prvega kroga proti Aluminiju, da vidimo na delu novo strokovno in prenovljeno prvo ekipo.

Nov trener

Po dokaj burnemu koncu v prejšnji sezoni so se v klubu hitro odzvali in v klub pripeljali mladega trenerja Zorana Zeljkoviča, ki naj bi spremenil podobo in igro Koprčanov v novi sezoni.

Skupaj z njegovim pomočnikom našim starim znancem Denisom Halilovičem naj bi spremenila neprepoznavno obrambno igro, ki jo je Koper igral kar nekaj let.

Nove okrepitve in odhodi

Po številnih odhodih tudi številni prihodi.

ODŠLI: Dare Vršič, Timotej Dodlek, Darko Mišić, Goran Jozinović, Marko Pejić, Denis Cerovec, Claudio Spinelli, Bojan Knežević, Mihail Caimacov, Ivan Vargić, Maj Mitendorfer,Alessandro Ahmetaj, Luka Vekič .

PRIŠLI: Adnan Golubovič, Žan Bešir, Anthony Kaheema Parris, Rok Gruduna, Luka Vešner Tičič, Mak Varešanović, Luka Kambič, Darko Ilieski, Karlo Bručič, Lamin Colley.