Proti Muri nesrečen poraz

Koprčani so se v prvem polčasu hrabro postavili po robu ekipi Mure in ji niso dovolili razviti igre, ki jih je krasila v dosedanjih srečanjih. So pa se namučili, da so danes premagali boljšega nasprotnika. Kanarčki so igrali disciplinirano in poizkušali s igranjem s predložki na Nardina Mulahusejnoviča ogroziti domačo obrambo. Igra je sicer potekala med obema kazenskima prostorjema, ki jo je oviral tudi močan veter. Domači so se zbudili in ustvarili neka pol priložnosti proti koncu polčasa, ko je Bobičanec stresel vratnico. V 43′ minuti pa je najboljši strelec lige preigral kar celotno obrambo Mure in matiral vratarja Obradoviča in povedel kanarčke v vodstvo. V drugi polčas so rumeni krenili agresivno in si takoj priigrali priložnost, ko je Ivica Guberac za las streljal mimo vrat. So pa nekaj minut kasneje igralci Mure po izvajanju iz kota skoraj zadeli, a je Stevanovič žogo izbil. V 64 minuti so kanarčki prejeli zadetek, ko je Mandič z glavo neubranljivo zadel. Sodnik pa danes ni bil verodostojen, saj je kar dvakrat spregledal igranje Murinih igralcev z roko. Obe ekipi sta si v nadaljevanju tekme pripravili nekaj lepih (pol)priložnosti, eno izmed njih pa je na veliko veselje domačih izkoristil Tomi Horvat proti koncu srečanja. Koper je danes pokazal nekaj več od igre ampak se žal ni izšlo.

Mura – Koper 2:1 (0:1)

Mandić 64., Horvat 87.; Mulahusejnović 43.
Stadion Fazanerija, brez gledalcev, sodniki: Šmajc, Žunič, Kasapović.
Strelci: 0:1 Mulahusejnović (44.), 1:1 Mandić (63.), 2:1 Horvat (87.).
Mura: Obradović, Pucko (od 66. Klepač), Maruško, Lovrić, Kouter (od 90. Travner), Ouro (od 66. Horvat), Šturm, Kous, Bobičanec, Maroša (od 46. Mandić), K. Cipot (od 77. Žižek).
Koper: Vargić, Mittendorfer, Palčič, Žužek, Dodlek, Cerovec, Viler (od 74. Pejić), Guberac, Caimacov (od 87. Spinelli), Stevanović (od 74. Vršič), Mulahusejnović.
Rumena kartona: Cerovec, Vršič.
Rdeči karton: /.

Video : Komentar predsednika po tekmi.

Po tekmi je iz koprskega tabora pred novinarje stopil vidno vznemirjeni predsednik Ante Guberac: “Očitno smo v ligi nezaželeni. Danes Koper ni smel vzeti niti točke, igrali smo proti Muri in sodnikom. Dvoje igranj z roko Mure v kazenskem prostoru sodnik ni videl. Če bomo še naprej imeli tako sojenje, potem smo iz pokala že izločeni. Glave so še vroče, bomo še videli, kaj bomo naredili.” Omenjeni dve situaciji sta bili sicer sporni, vendar pa je težko valiti krivdo na sodnike (ti res ne blestijo, a Koper je med najmanj oškodovanimi) za klubske zgrešene odločitve.

VIR:STA

Več v poslušanju videa

Komentarji 4

Preskoči na obrazec za komentar

  • rumen on 06/05/2021 at 8:32

  Očitno so kritike zalegle. Prvi polčas res v redu, borbeno in organizirano, v drugem pa padec ritma. Starejši igralci težko zdržijo celo tekmo. Guberac je ob koncu tekme neutemeljeno obtožil sodnike, prav njegov sin pa je preslabo posredoval pri drugem odločujočem golu Mure. Za poraz so krivi igralci sami, ker niso izkoristili lepih priložnosti, na drugi strani pa jih je Mura z angažirano in kombinatorno igro izkoristila.

  • StariNavijač on 05/05/2021 at 18:13

  Od kdaj piha burja v Murski Soboti?

   • admin on 05/05/2021 at 19:12
    avtor

   Ups, sem se ….. hvala

  • Franci Hrovat on 05/05/2021 at 17:40

  Ni bilo slabo. So se borili, bili tekalno boljši kot do sedaj in bi si zaslužili vsaj točko. Pri drugem golu pa premalo energnicna blokada udarca Horvata s strani Guberca. To je bil približek, kako se bori za kluba. To mora biti sedaj stalnica v igri, borbenost in pokrivanje.
  Če sem že prejšnjic kritiziral lahko sedaj izrecem pozitivnejšo oceno.

Komentarji so onemogočeni.