Priprave 9.julija

Po pisanju uradne strani kluba se ekipa počasi sestavlja in bo kaj kmalu že pripravljena na boj za vrh tretje lige. Cilj uprave, športnega direktorja Boška Županovića in trenerja Damirja Milinovića, ki bo tudi v novi sezoni tvorec koprskih uspehov, je privleči čimveč domačih, koprskih fantov in z njimi naskakovati drugo ligo. Prav v tej smeri tudi potekajo nekateri pogovori z igralci.

Kanarčki se bodo zbrali v ponedeljek, 9. julija. V pripravljalnem obdobju bo kar nekaj atraktivnih prijateljskih tekem. Koprčani naj bi se pomerili tudi z italijanskim prvo ligašem, ekipo SPALa, videli pa naj bi tudi ekipe kot so Triestina in grški velikan Panathinaikos.

Po koledarju NZS prva uradna tekma Koprčane čaka 15. avgusta, ko se bodo v prvem krogu Pokala Slovenije “kanarčki” na  Jesenicah pomerili proti tamkajšnjem tretje ligašu. Prvi krog 3. SNL pa bo na sporedu tri dni kasneje, in sicer 18. avgusta. V sezoni 2018/2019 bodo 3. SNL – zahod sestavljalo 8 ekip. Igralo pa naj bi se 28 krogov po štiri krožnem sistemu. V ligi poleg Kopra so še: NK Tolmin, MNK Izola, ND Adria, NK Vipava, ND Primorje, NK Jadran Hrpelje – Kozina in NK Plama Podgrad.

EnglishSlovenian