V Ljudskem vrtu neodločeno

Koprčani so danes proti Mariboru v drugi pripravljalni tekmi odigrali neodločeno dve proti dve. V prvem polčasu smo igrali dobro in tudi zadeli za vodstvo, ter bili boljši nasprotnik. V drugem so rumeni takoj prejeli zadetek, a tudi z evro zadetkom Mišiča izenačili. Ekipi sta igrali v drugem polčasu raztrgano, Koprčani so prežali na proti napade, domačini pa v želji po zmagi precej medlo.

NK Maribor – FC Koper 2:2 (1:1)

27.5.2020 Ljudski vrt, pripravljalna tekma, brez gledalcev.

Strelci: 0:1 Čirjak (9), 1:1 Kronaveter (35), 2:1 Bajde (47), 2:2 Mišić (52)

NK MARIBOR: Handanović, Klinar, Mitrović, Rajčević, Viler, Dervišević, Cretu, Kronaveter, Požeg Vancaš, Mešanović, Zahović. Klop: Pirić, Mutavčić, Milec, Peričić, Koblar, Kolmanič, Vrhovec, Pihler, Maher, Kotnik, Bajde, Tavares. Trener: Sergej Jakirović.

FC KOPER: Vargić, Badžim, Žužek, Cerovec, Pejić, Jozinović, Dodlek, Mišić, Čirjak, Vršič, Djermanović. Klop: Bužan, Martinaga, Požrl, Jelić-Balta, Meštrić, Bešir, Baša, Hadžić, Vekić, Šolaja. Trener: Miran Srebrnič.

V prvem polčasu smo videli dobro igro kanarčkov, ki so jo že v 9′ minuti zadeli, ko je Lovre Čirjak premagal domačega vratarja. Prvih 20’minut smo bili boljši in si ustvarili kar nekaj priložnosti. Maribor pa je izenačil v 35. minuti, ko je po hitri akciji Cretuja, Zahovića in Mešanovića natančno meril Rok Kronaveter.

Drugi polčas so bolje odprli domači igralci, Maribor je povedel v drugi minuti nadaljevanja, ko je po podaji Andreja Kotnika zadel Gregor Bajde. Koprčani so se pobrali in z lepim pravim evro golom v 35 minuti Darka Mišiča izenačili rezultat, ki je ob pomoči vratnice premagal Kenana Pirića.Do konca smo gledali po številnih menjavah trenerja Srebrniča bolj zaprto igro kanarčkov, ki so z preskoki igre in dolgimi žogami poizkušali presenetiti. Vijoličasti so sicer poizkušali srečanje preobrniti v svojo korist, a je koprska obramba brez težav reševala vse poizkuse in odlično posredovala.

Ante Guberac, ki je za Net TV dejal: “V prvem polčasu smo vsi videli, da je bila med nami in Mariborom velika razlika v našo korist. Maribor je realno celo dobro prišel skozi, saj je po priložnostih za zadetek bilo 2 proti 4 za nas.”