V Ljudskem vrtu neodločeno

Koprčani so danes proti Mariboru v drugi pripravljalni tekmi odigrali neodločeno dve proti dve. V prvem polčasu smo igrali dobro in tudi zadeli za vodstvo, ter bili boljši nasprotnik. V drugem so rumeni takoj prejeli zadetek, a tudi z evro zadetkom Mišiča izenačili. Ekipi sta igrali v drugem polčasu raztrgano, Koprčani so prežali na proti napade, domačini pa v želji po zmagi precej medlo.

NK Maribor – FC Koper 2:2 (1:1)

27.5.2020 Ljudski vrt, pripravljalna tekma, brez gledalcev.

Strelci: 0:1 Čirjak (9), 1:1 Kronaveter (35), 2:1 Bajde (47), 2:2 Mišić (52)

NK MARIBOR: Handanović, Klinar, Mitrović, Rajčević, Viler, Dervišević, Cretu, Kronaveter, Požeg Vancaš, Mešanović, Zahović. Klop: Pirić, Mutavčić, Milec, Peričić, Koblar, Kolmanič, Vrhovec, Pihler, Maher, Kotnik, Bajde, Tavares. Trener: Sergej Jakirović.

FC KOPER: Vargić, Badžim, Žužek, Cerovec, Pejić, Jozinović, Dodlek, Mišić, Čirjak, Vršič, Djermanović. Klop: Bužan, Martinaga, Požrl, Jelić-Balta, Meštrić, Bešir, Baša, Hadžić, Vekić, Šolaja. Trener: Miran Srebrnič.

V prvem polčasu smo videli dobro igro kanarčkov, ki so jo že v 9′ minuti zadeli, ko je Lovre Čirjak premagal domačega vratarja. Prvih 20’minut smo bili boljši in si ustvarili kar nekaj priložnosti. Maribor pa je izenačil v 35. minuti, ko je po hitri akciji Cretuja, Zahovića in Mešanovića natančno meril Rok Kronaveter.

Drugi polčas so bolje odprli domači igralci, Maribor je povedel v drugi minuti nadaljevanja, ko je po podaji Andreja Kotnika zadel Gregor Bajde. Koprčani so se pobrali in z lepim pravim evro golom v 35 minuti Darka Mišiča izenačili rezultat, ki je ob pomoči vratnice premagal Kenana Pirića.Do konca smo gledali po številnih menjavah trenerja Srebrniča bolj zaprto igro kanarčkov, ki so z preskoki igre in dolgimi žogami poizkušali presenetiti. Vijoličasti so sicer poizkušali srečanje preobrniti v svojo korist, a je koprska obramba brez težav reševala vse poizkuse in odlično posredovala.

Ante Guberac, ki je za Net TV dejal: “V prvem polčasu smo vsi videli, da je bila med nami in Mariborom velika razlika v našo korist. Maribor je realno celo dobro prišel skozi, saj je po priložnostih za zadetek bilo 2 proti 4 za nas.”

1 komentar

    • Navijač on 28/05/2020 at 6:16

    V sredo se je v mestu ob Dravi mudil novopečeni prvoligaš Koper, ki se je na Ljudskem vrtu odlično upiral. Ne vem kje je to novinar videl, Koper je dominiral skoraj cel polčas, in po moje, če bi imeli napadalca, ki daj e gole bi rezultat bil drugačen. Se pa vidi, da kanarčki rabijo najmanj še štiri kvalitetne igralce.

Komentarji so onemogočeni.