Kanarčki premagali tudi hrvaškega prvoligaša

Koper se je danes v Rovinju pomeril z hrvaškim prvoligašem Osijekom na svoji drugi pripravljalni tekmi. V prvem polčasu smo gledali dober nogomet, ki sta ga pokazali obe ekipi. Več posesti žoge v nogah so sicer imeli Osiječani, ki so povedli z zadetkom Ercega v 32′ minuti. Koprčani so po prejetem zadetku zaigrali podjetneje in poizkušali izenačiti. Tako so imeli lepo priložnost po igranju z roko enega od Osiječanovih igralcev v sodnikovem podaljšku prvega polčasa ko je Ivica Guberac ustrelil proti vratom a je žoga oplazila vratnico tako, da so šli igralci obeh ekip na zaslužen odmor z minimalno prednostjo hrvaškega prvoligaša. V drugem polčasu je Miran Srebrnič zamenjal vse igralce, ki so pokazali več želje po zmagi in bili boljši nasprotnik. Rumeno modri so postali če dalje bolj nevarni in bi lahko izenačili preko Krajinovića kateri se je našel v lepi priliki. Z zadetki Mateja Palčiča, ko zadene z glavo po podaji Dareta Vršiča za 1:1 in po podaji Krajinovića, ko je Vekić sprejel žogo na robu kazenskega prostora in s prefinjenim strelom zadel, sta popeljala Koprčane v izenačenje in vodstvo ter dokončno zmago.

NK Osijek : FC Koper 1:2 (1:0)

Strelci: 1-0 32′ Ane Erceg, 1:1 83′ Palčič, 1-2 87′ Vekič

Postava prvega polčasa: Vargić, Mišić, Rajčević, Cerovec, Viler, Jelić Balta, Guberac, Knežević, Juffo, Stevanović, Mulahusejnović.

Postava drugega polčasa: Adam, Jozinović, Žužek, Mittendorfer, Palčič, Bešir, Vošnjak, Vršič, Krajinović, Vekić, Spinelli.