Pred stoletnico bodo povrnili stari in edini grb kluba

Po skupščini, ki je v koprskem nogometnem klubu potekala v petek, ni več bilo Francija Matoza, Valterja Valenčiča, Gorana Maleniča in Dejana Škerliča. Napovedali so tudi zamenjavo grba, vrnili naj bi stari priljubljeni klubski grb.

Obljuba izpolnjena

Zdaj naj bi bilo res, Ante Guberac je izpolnil obljubo in navijačem ponudil kar je obljubil. Koper naj bi spet rumeno moder in naj bi ga predstavljal grb, ki so ga nosile številne generacije in pod njim osvojile vse svoje lovorike.Tako, da pričakujemo na prvi domači tekmi sedaj vse tiste navijače, ki so se zaradi nepriljubljenega “Kozla” izmikali ogleda domačih tekem.

Zamenjava grba

Minuli konec tedna je v javnost prišla novica o menjavi upravnega odbora nogometnega kluba Koper, ki jo je danes za predsednik Ante Guberac. Na vprašanje, zakaj se je odločil za menjavo grba, odgovarja, da gre za željo navijačev FC Koper.

Pojasnil je, da se je na nedavni nogometni tekmi med Koprom in Izolo na koprskem stadionu zbralo toliko ljudi, kot jih je bilo na tekmi s Hajdukom. Med njimi je bilo 200 Tifozov (navijačev Kopra), ki so na tribuni razgrnili stari grb FC Kopra, kar je poželo bučen aplavz. To je po mnenju Guberca pokazatelj, česa si navijači želijo.

Nov upravni odbor

Sedem mesecev je minilo od predzadnje skupščine FC Koper, ki je v tajnosti potekala prav v času konstitutivne seje koprskega mestnega sveta. Tako je formalno končala tudi nogometno vladavino Borisa Popoviča, na čelo kluba pa je vrnila Anteja Guberca. Zadnja – zelo podobna – je bila izpeljana minuli petek in vrača stvari na mesto pred letom 2015. Guberac je spremembe v FC Koper, vključno z vrnitvijo starih klubskih simbolov in barv, napovedal pred začetkom sezone druge SNL. Prejšnji teden je bila neuradno napovedana konferenca za medije, ki pa so jo nato preložili na ta teden . V FC Koper so že vešči sklicevanja tajnih skupščin, tudi petkova je bila znana le ozkemu krogu ljudi. “V zadnjem mesecu dni je naprej pisno odstopil Dejan Škerlič, nato Franci Matoz, svoj odstop je nato napovedal še Goran Malenić. Pravniki so mi povedali, da je potreben sklic skupščine in zato smo jo izpeljali,” pravi Ante Guberac in dodaja, da so skupščino dejansko sklicali tisti, ki so odstopili. Edini, ki se očitno ni želel prostovoljno posloviti, je bil Valter Valenčič. Glede na dogodke v klubu v zadnjih letih in pogoste spremembe taborov je moč upravičeno slutiti, da se je tudi tokrat zgodilo nekaj podobnega, kar je olajšalo pot do sprememb.

VIR primorske novice

Komentarji8

Preskoči na obrazec za komentar

  • Lučjo Pertič on 02/08/2019 at 9:48

  In vendar se premika.
  Eppur si muove.
  Lep pozdrav ljubiteljem nogometa.
  Lučjo Pertič

  • Pravi Tifozo on 29/07/2019 at 23:23

  Bolčič je pa res pridobitev za klub…bruhanje…in seveda sedaj pričakujem vse te nergače zaradi grba, da se prikažejo v soboto na stadionu…

   • Resnica on 30/07/2019 at 10:15

   “Pravi tifozo”, ce bi bil ti pravi tifozo, bi bil zadovoljen, da so NAM vrnili stari grb pod katerim smo bili cenjeni in spostovani v Sloveniji in se leta 1987 navijali na stari leseni tribuni. Pod kozlom pa smo vrzeni v primorsko ligo, zaradi bivsega zupana in njegove ekipe, mladinci pod Bozicem izpadli v 2. ligo, bili smo nespostovani in zasmehovani! Zato je prav, da sta grb in barve nazaj,ponos, spostovanje pa bo prislo z dobrimi igrami in postenim ter transparentnim delom kluba.

   • klemen on 30/07/2019 at 15:06

   Hahahahahaha e moj pravi Tifozo, a ti veš kaj privablja navijače oz gledalce na stadione in to ne samo v Kopru ampak po celem svetu?? Atraktivna igra, tek, požrtvovalnost in nepopustljivost in seveda ne na zadnje zadnji atom moči na igrišču za naše barve in sveti grb! No potem se navijači vračajo oz prihajajo iz tekme v tekmo v večjem številu! Nekaj nas bo neglede na vse prihajalo na tekme, ker obžujemo ta klub in nogometno igro no večji del pa, ko se bo začelo dogajati, kar sem napisal zgoraj! In prepričan sem, da če bodo gledalci videli vsaj del tistega, kar sem napisal zgoraj bodo igralci pospremljeni iz zelenice z aplavzom neglede na rezultat, ki so ga dosegli!Naša publika, je zmeraj znala nagraditi borce in garače!

  • Vedno Kanarcek on 29/07/2019 at 15:10

  Neizmerno srečen ob tej novici. Hvala uparavi, da je prisluhnila glasu navijecev in s tem pokazala, da ji je mar za zelje zvestih navijačev. Čakanja prve lige in sotoletnice kluba bo sedaj lazje predvsem pa zanimivejše. Verjemite, vse legende kluba so vam hvalezne, tudi tiste, ki so onkraj mavrice. Gremo kanarčki…To je zgodoviNa, ki jo spostuje vsak klub. Prav je, da tudi NK Koper…HVALA..

  • Adrijan on 29/07/2019 at 13:11

  Bravo NK Koper. Samo tako naprej in čim več (najmanj pet na leto ) naših mladincev, ko nehajo igrati kot mladinci, v kader ( tudi rezervni) prve ekipe NK Koper.

  • StariNavijač on 29/07/2019 at 10:40

  Stari grb, rumeno modro & kanarčki ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  • rumeni on 29/07/2019 at 10:33

  Upamo, da je vse to resnično, kar si naš NK Koper ob 100 letnici tudi zasluži., tako kot v bodoče tudi bolj transparentno delovanje, ne pa sklicevanje ad hoc, na hitro sklicanih in skritih skupščin .
  Ni pravega razloga več, da se navijači ne bi vrnili na stadion. Imamo ustrezno organizacijo kluba in trenerja, ter igralski kader, ki bi moral zagotoviti takojšnji povratek v prvo ligo.
  Srečno KOPER:

Komentarji so onemogočeni.