Pred stoletnico bodo povrnili stari in edini grb kluba

Po skupščini, ki je v koprskem nogometnem klubu potekala v petek, ni več bilo Francija Matoza, Valterja Valenčiča, Gorana Maleniča in Dejana Škerliča. Napovedali so tudi zamenjavo grba, vrnili naj bi stari priljubljeni klubski grb.

Obljuba izpolnjena

Zdaj naj bi bilo res, Ante Guberac je izpolnil obljubo in navijačem ponudil kar je obljubil. Koper naj bi spet rumeno moder in naj bi ga predstavljal grb, ki so ga nosile številne generacije in pod njim osvojile vse svoje lovorike.Tako, da pričakujemo na prvi domači tekmi sedaj vse tiste navijače, ki so se zaradi nepriljubljenega “Kozla” izmikali ogleda domačih tekem.

Zamenjava grba

Minuli konec tedna je v javnost prišla novica o menjavi upravnega odbora nogometnega kluba Koper, ki jo je danes za predsednik Ante Guberac. Na vprašanje, zakaj se je odločil za menjavo grba, odgovarja, da gre za željo navijačev FC Koper.

Pojasnil je, da se je na nedavni nogometni tekmi med Koprom in Izolo na koprskem stadionu zbralo toliko ljudi, kot jih je bilo na tekmi s Hajdukom. Med njimi je bilo 200 Tifozov (navijačev Kopra), ki so na tribuni razgrnili stari grb FC Kopra, kar je poželo bučen aplavz. To je po mnenju Guberca pokazatelj, česa si navijači želijo.

Nov upravni odbor

Sedem mesecev je minilo od predzadnje skupščine FC Koper, ki je v tajnosti potekala prav v času konstitutivne seje koprskega mestnega sveta. Tako je formalno končala tudi nogometno vladavino Borisa Popoviča, na čelo kluba pa je vrnila Anteja Guberca. Zadnja – zelo podobna – je bila izpeljana minuli petek in vrača stvari na mesto pred letom 2015. Guberac je spremembe v FC Koper, vključno z vrnitvijo starih klubskih simbolov in barv, napovedal pred začetkom sezone druge SNL. Prejšnji teden je bila neuradno napovedana konferenca za medije, ki pa so jo nato preložili na ta teden . V FC Koper so že vešči sklicevanja tajnih skupščin, tudi petkova je bila znana le ozkemu krogu ljudi. “V zadnjem mesecu dni je naprej pisno odstopil Dejan Škerlič, nato Franci Matoz, svoj odstop je nato napovedal še Goran Malenić. Pravniki so mi povedali, da je potreben sklic skupščine in zato smo jo izpeljali,” pravi Ante Guberac in dodaja, da so skupščino dejansko sklicali tisti, ki so odstopili. Edini, ki se očitno ni želel prostovoljno posloviti, je bil Valter Valenčič. Glede na dogodke v klubu v zadnjih letih in pogoste spremembe taborov je moč upravičeno slutiti, da se je tudi tokrat zgodilo nekaj podobnega, kar je olajšalo pot do sprememb.

VIR primorske novice

Komentarji so onemogočeni.

NK Koper 1920 - 2020 " Bodi moder, navijaj za rumene "