Poraz se od poraza razlikuje

Aluminij je se je obdolžil za pokalni poraz in Kopru na Bonifiki prizadejal drugi poraz v letošnjem prvenstvu. Kanarčki so sicer imeli v 9. minuti prvo lepo priložnost, ko je Maks Barišić izgubil dvoboj z Luko Janžekovičem, malce pozneje pa je bil Aluminijev vratar na mestu še po nevarnem strelu Bedeja Osujija. Rumeni so prevladovali in v 22. minuti povedli, potem ko je Mitja Viler z leve strani podal pred vrata. Nepremagljivi vratar gostov je moral posredovati tudi v 28. minuti, ko so domači po strelu z desne strani celo zatresli vratnico, v 32. minuti pa je še ubranil strel Kaheema Parrisa. Kidričani tik pred koncem prvega dela izenačijo, ko z leve strani po podal Aljaž Ploja z glavo zadene Roko Prša.

Po začetku drugega polčasa je danes najboljši igralec srečanja razpoloženi Janžekovič v boju ena na ena z Osujijem ostal nepremagan. V 48. minuti pa šok za domače, saj je za vodstvo Aluminija poskrbel Gašper Pečnik. Kidričani so udarili še tretjič v 50. in še povečali svojo prednost, ki bi jo lahko povečali v 75. minuti, ko so zadeli vratnico. Koprčani so pritiskali, prišli do nekaj strelov, a brez uspeha. Precej spremenjena ekipa enostavno danes ni delovala, danes zelo sebični pristop nekaterih igralcev ni prineslo sadov. Sedaj pa Koprčane v nedeljo čaka Mura in po dveh porazih doma ne bo lahko.

KOPER – ALUMINIJ 1:3 (1:1)
400; Osuji 22.; Prša 45., Pečnik 48., Đerlek 50.
RK: Martić 93./Aluminij

Koper: Adam, Palčič, Žužek, Novoselec, Viler, Guberac (60./Jelić Balta), Varešanović (55./Vešner Tičić), Oštrek (55./Colley), Parris (od 69. Simić), Barišić (69./Bešir), Osuji.

Aluminij: Janžekovič, G. Pečnik (90./Bizjak), Azemović, Martić, Krefl (32./Ploj), Bolha, Nkama, Prša, Đerlek, Brest (73./Pušaver), Kadrić (od 90. Kidrič).

Sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem)

Trener Zeljkovič: Ne glede na vse, si danes nismo zaslužili zmage in pozabili smo, kar nas je pripeljalo na vrh in smo za to bili kaznovali. Moramo se zbrati in obramba nas je pripeljala na vrh in v tem elementu smo začeli biti površni.Vedno govorim, da je to osnova in to bomo morali popraviti. Če bi pionirji dobili takšen gol bi rekel, da je naivno. V zadnji minuti iz protinapada – to se res ne bi smelo zgoditi. Danes smo bili v dosti stvareh zelo površni, ne konkretni in bili, zato kaznovani. Ko igraš na silo, se to tudi čuti in ponavadi ne gre. Še drugo tekmo zapored, nismo izbrali nekaj boljših rešitev. Marsikaj moremo popraviti, ena od teh stvari je tudi konkretnost.

Adam David: Narobe nam je šla zadnja minuta prvega polčasa, od te minute se je vse odvilo. Vse smo imeli v svojih nogah. Vrnili smo se s pravo jezo in dobiti srečanje, a, kaj, ko smo v petih minutah srečanje izgubili.

Komentarji 3

  • VednoKoper on 24/09/2021 at 13:18

  Kar se tiče rezultata, ni nobene panike.Se zgodijo takšne tekme, da si boljši, a vseeno izgubiš.Prav zato je nogomet tako zanimiv.Če sem iskren, Koper ima več točk, kot sem jih pričakoval in igra je res bolj všečna in hitra, kot leta nazaj.Problem pa je v odnosu do kluba in navijačev.Vsak lahko pogleda posnetek in vidi, kaj je Guberac počel pri drugem golu in kaj pri tretjem.Bil je daleč najslabši igralec na terenu, a je vseeno mahal z rokama in kritiziral ostale igralce.Kaj to pomeni za vzdušje v slačilnici, si lahko vsak sam predstavlja.Tudi Gospod Ante je bil glasen.Kletvice je namenil vsem igralcem, a ni dovolj velik človek, da opazi, kako je bil sin najslabši.Predstavljam si, kaj bi zdaj rekel….dokler jaz vlagam v klub, moj sin lahko igra.To pomeni, da denar, katerega damo za vstopnico ni pomemben?Zdaj bi rekel verjetno….kaj je tvojih 10 eur, proti mojemu vložku?Mogoče je res, ampak za ta denar lahko dobim 10 štruc kruha in to je bolj smiselno, kot da porabim za nekoga, kateri nas ne ceni.Klub bi moral biti iznad raznih poznanstev in družinskih vezi, drugače bi Simeoneov sin igral za athletico madrid.Naj poudarim, da nimam absolutno nič proti Ivici….celo sem mnenja, da je bil mnogokrat kritiziran, čeprav je odigral dobro.Žal mi je tudi, da je dobival od SVOJIH navijačev grde besede, kako se tako lahko sploh igra?Verjamem, da njegovo srce bije za Koper in vesel bom, ko bo prevzel kakšne posle v klubu.Do takrat….prvo bom pogledal postavo in se takrat odločil, če grem v pekarno, ali pa na stadion.

  • Franci on 24/09/2021 at 12:28

  Ni bilo borbenosti, prisotna je bila podcenjevalnost, posamezniki izgubijo žogo pa krilijo z rokami, se jezijo na drugega, namesto, da bi poskušali napako popraviti. Kot že večkrat v preteklosti je Koper izpustil priliko, ki se mu je ponujala za mirno nadaljevanje. Škoda.

  • rumen on 24/09/2021 at 9:30

  Trener pravi, da obramba ni delovala dobro. Zakaj jo je potem spremenil za to tekmo. Slabše je delovala tudi sredina, kar je bilo vidno že v tekmo prej. Začel je z Gubercem, Jelič Balta, kot edini visok igralec moštva pa je prišel v igro šele po prejetih dveh golih v drugem polčasu. Če bi proti Bravu ne bi bil zamenjan najbrž ne bi dobili tistega gola s kota, ki nam je prezadejal prvi poraz.

Komentarji so onemogočeni.