Pokal je naš

Kanarčki v finalu premagali Bravo in osvojili pokal. Kar 70 minut je trajal taktični dvoboj Kopra in Celja v finalu Pokala Slovenije, nato pa sta se mreži v Celju stresli štirikrat v četrt ure in Koper je s 3:1 prišel do četrte pokalne lovorike. Junaka Primorcev sta Andrej Kotnik in Lamine Colley. Začetek tekme je pripadel Koprčanom, ki so v prvih 20 minutah nekajkrat zagrozili in prišli pred vrata Brava. V 5. minuti je z razdalje prek vrat ustrelil Ivan Borna Jelić Balta, nato je v 9. minuti vratar Ljubljančanov Matija Orbanić pravočasno iztekel iz vrat in tik pred napadalcem Laminom Colleyjem pobral žogo. Ravno Gambijec v konici napada Kopra je v 20. minuti nevarno zapretil, a se je Orbanić izkazal z obrambo. V 25. minuti je prvič zapretil Bravo, ko je po predložku na bližnji vratnici poskušal Mitja Križan, a je bil njegov poskus odbit. Tudi v 2. polčasu so prvi streljali Koprčani, po kotu je z glavo streljal Aleksander Rajčević. Zatem se je igra umirila, saj ni bilo zaključnih strelov. Po uri igre je koprski trener Zoran Zeljković v igro namesto Dioga Izate poslal Andreja Kotnika, ki je takoj poživil igro rumeno-modrih. V 70. minuti je iz kota na levi strani podal Karlo Bručić, Kotnik je nato obrnil vso obrambo Brava in vzporedno z gol-črto v sredini kazenskega prostora zaposlil Lamina Colleyja, ki je z diagonalnim dokončal lepo akcijo za vodstvo Kopra z 1:0. Čez pet minut je branilec Žan Žužek iz zadnje linije poslal predložek v konico, kjer je Andrej Kotnik žogo sprejel in jo nato prefinjeno z lobom poslal prek vratarja Orbanića, Colley pa je zagradil žogo, da je bi izbil koprski branilec. Gol so sodniki sprva razveljavili zaradi domnevnega prepovedanega položaja, a po posredovanju VAR-a je bilo potrjeno 2:0 za Koper. Odgovor Dejana Grabića je bil vstop Gregorja Bajdeta, ki je v 83. minuti s strelom z glavo izkoristil predložek Žana Trontlja za znižanje na 1:2. Ali so Ljubljančani po polfinalni drami z Domžalami sposobni uprizoriti še en preobrat? Ne. Koper je krenil s sredine in v napad, Lamine Colley je preigral vratarja Orbanića in branilce Brava ter še tretjič stresel mrežo rumenih za 3:1.Vir RTV

Koper – Bravo 3:1, (0:0)
Strelci:0:1 Colley (70.), 0:2 Kotnik (73.), 1:2 Bajde (83.), 1:3 Colley (84.).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)

Rumeni karton: Milič, Jelič Balta, Adam

Koper: Adam, Rajčević, Žužek, Novoselec, Bručić, Jelić Balta (od 90. Đira), Izata (od 60. Kotnik), Vešner Tičić (od 90. Guberac), Parris (od 78. Šušnjara), Osuji (od 78. Jašaragić), Colley.

Bravo: Orbanić, Trontelj, Milić (od 78. Sever), Jakšić, Križan, Kavčič, Kirm (od 46. Kurtović), Nsana, Maružin (od 71. Bajde), Marjanac (od 65. Memić), Kramarič.
Pokal Pivovarna Union – novinarska konferenca po tekmi Koper – Bravo

Prva lovorika je pod streho, adut Zorana Zeljkovića je bil Andrej Kotnik, ki je po vstopu v igro z asistenco in golom spremenil potek finalnega srečanja.

2 komentarja

  • Mirco on 12/05/2022 at 10:03

  Grandi ragazzi ! siete i migliori e lo state dimostrando, ora cuore e testa nelle ultime 2 partite !
  Un saluto da Arezzo

  • rumeni on 12/05/2022 at 8:02

  Čestitke !
  Vsem v klubu, igralcem, trenerju in vodstvu kluba. Pokazali so, da se da z iskreno skromnostjo, brezkompromisno borbenostjo in brez bombastičnih napovedi, osvojiti marsikaj, s takim pristopom pa tudi prvenstvo.
  Samo še dve tekmi – gas, gremo kanarčki do konca !

Komentarji so onemogočeni.