Pogovor z novim /starim predsednikom

Opravili sem pogovor z Antonom Gubercem, novim predsednikom nogometnega kluba Koper, po ustoličenju na izredni skupščini kluba pred dvema dnevoma. Po treh letih je zopet prevzel vodenje nekdaj uspešnega obalnega prvoligaša, ki trenutno nastopa v tretji ligi. Ante Guberac, prvi mož Grafista, ki je bil v koprskem nogometu alfa in omega, s krajšimi prekinitvami vse od leta 1997, je bil nazadnje na čelu kluba leta 2015. Novi/stari predsednik  se vrača z visokimi cilji,  njegova vloga pa ne bo omejena le na člansko ekipo.

” Vračam se z visokimi ambicijami, kajti potrebno bo marsikaj urediti in narediti, da na zid slovenskega nogometa vrnemo nogometni klub Koper, ki vsekakor po bogati tradiciji in rezultatih tam tudi spada. Ne bo šlo hitro, potreben bo čas, toda najprej bo potrebno na Bonifiko povrniti zaupanje gledalcev. Kajti v moji triletni odsotnosti sem opazoval delovanje kluba s strani in zavedam se, da napak ne bomo ponovili. Sodelovati mislim z navijači in z vsakim, ki našemu klubu želi dobro. Sam mislim, da občasna srečanja ob kavici ali na kašen drugi način je tisto ta pravo, kar si želimo vsi.

Koprska šola nogometa je bila ena najboljših v državi in je ustvarila kar nekaj reprezentantov in dobrih igralcev, ki sedaj igrajo v tujini in po raznih slovenskih klubih. Šola je trenutno na prvem mestu, povrnitev mladinske in kadetske vrste v prvo ligo je vsekakor prioritetna naloga novega vodstva. Spremembe vsekakor bodo in upam, da se nam bo vrnil tudi kdo od naših ubežnih sinov.

Prva ekipa naj bi bila motor vsega in sestavljali naj bi jo pretežno doma vzgojenimi igralci. Poizkušali bom vrniti čim večje število naših igralcev, seveda tiste, ki bodo to hoteli  in nas bodo s svojim bogatim znanjem popeljali na pota stare slave. Na čase, ko so se ekipe že v tunelu tresle pred prihodom na rumeno obalo. V mislih imam stoletnico kluba  in jo vsekakor hočem dočakati z vami navijači in zvestimi privrženci v prvi ligi, in smelo napovedati tudi takojšnji boj za preboj v Evropo« je dejal g. Guberac za neuradno stran nogometnega kluba Koper.”

Kot urednik in kot nekakšen nesojeni zgodovinar kluba verjamem, da si večina starih igralcev, navijačev in  pristašev kluba želi zamenjavo sedanjih simbolov kluba in povrnitev starega grba in rumeno modre barve. Obenem pa, ne glede na vse, zaželimo novemu vodstvu trdo in dobro delo ter s pozabljenim sloganom, ki pove vse ” Bodi moder, navijaj za rumene “.

[easy-notify id=13504]

Komentarji6

Preskoči na obrazec za komentar

  • Lopo Grobar on 28. december, 2018 at 6:23

  Valenčič, Malenič, Škerlič, Matoz. Oprostite, nič se ne spreminja. Čudolandija še vedno vodi klub iz ozadja. Popovič Eva in Boris. Ne hvala. Dokler se ti obrazi ne spakirajo iz kluba, ta ni vreden nobene podpore. Samo nadaljevanje izčrpavanja in uničenja kluba. Kar je tej bagri uspelo, ni niti bombi v Hirošimi. Popo grobar NK Koper.

  • klemen on 25. december, 2018 at 14:16

  Koper lahko povleče iz dna le tako, da spoštuje zgodovino, barve in grb kluba ter ga postavi v ospredje! Naše zaslužne legende pa postavit za zgled (ne jih odrivat od kluba) mladim nadobudnim nogometašem pa seveda omogočit zaigrat za prvo ekipo in ne jih prepuščat drugim klubom brez odškodnine! Brez kakšnega tujega igralca ne bo šlo samo naj bo ta dvakrat bolj kvaliteten od nšega igralca in nihče me ne bo prepričal, da v tej tretji ligi ne morejo nastopiti oz dobiti večjo minutažo igralci vzgojeni v naši nogometni šoli! Pa srečno Ante!

  • Srečko on 25. december, 2018 at 11:27

  Poteklo bo kar nekaj časa, da vsi skupaj dojamemo, da ni klub v prvat lasti. Res lastnik je lahko posameznik ampak ostalo je v domeni navijačev. Kajit klub brez navijačev ni klub in nikoli ne bo. Razmišljati drugače bi bilo zmotno, srž vsega so polne tribune…..druženje z igralci vodstvom naj bi bili samoumevni. Ne pozabiti podpore RIBARJEV na derbiju….tako se navija in zakaj ne bi tudi mi ščasoma doživeli po dolgem času to tudi mi.

  • Starinavijač on 24. december, 2018 at 19:28

  Vesel Božič vsem navijačem NK Kopra⚽🎄⚽⚽🎄🎄🎄🎄🎄

  • navijač z obale on 24. december, 2018 at 13:57

  Ne glede na vse, 100letnico si klub zasluži dostojno proslaviti, se pravi v prvi ligi in z zaupanjem navijačev

  • Miro palčič on 24. december, 2018 at 7:31

  Z veseljem sem prečital ta komentar:Ante želim ti veliko uspehov in verjamem,da ti bo to uspelo kar si si nzamislil.Tebe in g.župana čaka veliko dela v leu 2019 pa želim vsem lepe in prijetne praznike.

Komentarji so onemogočeni.

EnglishSlovenian