Novi trener Kanarčkov

Zoran Zeljkovič, ki je s Krko zadnje drugoligaško prvenstvo končal na drugem mestu na lestvici je novi trener Kopra. »Ponosen sem, da bom v Kopru opravljal delo glavnega trenerja.  Vemo kaj pomeni Koper v slovenskem nogometnem prostoru, zato se zahvaljujem za izkazano zaupanje. Moj cilj je, da malo pomladimo ekipo in da bomo konkurenčni. Veliko bolj kot v zadnji sezoni. Dogodkov ne bomo prehitevali, gremo iz tekme v tekmo in potem bomo videli kam nas bo to pripeljalo.«

Zoran Zeljkovič

Ko je pred dnevi prihod nemških vlagateljev dokončno padel v vodo, je postalo jasno, da bo svoje poslanstvo nadaljevalo aktualno vodstvo kluba. In prav tako je bilo jasno, da je kratkoročno najpomembnejša naloga imenovanje novega trenerja. V javnosti so se pojavljala imena številnih strokovnjakov, ki da bi utegnili naslediti Nedžada Okčića, ki se je vrnil na čelo nogometne šole rumeno-modrih, toda ob koncu tedna so Primorci izbor skrčili na tri imena. Sestavljali so ga Dušan Kosić, njegov nekdanji pomočnik v Celju Zoran Zeljković in Safet Hadžić, naposled so se na Obali odločili za 41-letnega trenerja, ki je spisal lepo zgodbo na Portovalu. Uradne potrditve sicer še ni bilo, a po naših informacijah dvomov glede tega naj ne bi bilo več.

Zoran Zeljković, rojen 9. maja 1980 v Ljubljani. Zeljković je večji del kariere igral v slovenski ligi za klube Livar, Ljubljana, Domžale, Interblock in Olimpija. Skupno je v prvi slovenski ligi odigral 198 prvenstvenih tekem in dosegel 18 golov.Trenerska kariera: Pomočnik trenerja v Celju (2018), trener drugoligaša Krka ( 2020/21)in trener Ilirje (2018/19).

Komentarji5

Preskoči na obrazec za komentar

  • klemen on 16/06/2021 at 11:21

  Upam, da imajo ti naši vodilni vsaj malo razuma v glavi in jim niti na kraj pameti ne pride, da prodajo Mitendorferja kot se že piše v časopisih! Fant se bo v naslednji sezoni dokončno uveljavil ter bo napredoval in cena bo temu primerna! Pravijo, da gradijo na mladih in kolikor se spoznam na nogomet ( in spoznam se ) se gradi ekipo od obrambe preko veze v napad in upam, da Zeljkovič ne pristane na te neumnosti, ki jih pripravljajo! Mlade je potrebno priključit in jim enkrat v tem klubu zaupat! Seveda brez izkušenih ne gre no naj bodo vsaj trikrat boljši od domačih igralcev, da dela razliko in je dodana vrednost na igrišču! Tudi Poljšak, je imel težave dokler ga ni v roke vzel pokojni Softič in ga naredil igralca oz vadil induvidualno vendar pa, da se ne priključi nobenega našega igralca iz naše šole, je nezaupnica vsem trenerjem mladinskega pogona z Okčičem načelu, ki naj odstopi saj niso sposobni izdelati nogometaša za prvo ekipo! Izgleda, da se le pobira vadnino za otroke a naši mladi morajo v drugo okolje, da se uveljavijo oz dobijo igralne minute! Upam, da bo zapihal veter v pravo smer! Upam, da imajo vsaj malo razuma in če bodo forsirali naše mlade vse to pisanje, je brez pomena in se jim opravičujem! Forza Koper!

  • IstraForever on 15/06/2021 at 21:48

  Župpa pa ostaja športni direktor, nič od niča nebo ta mineštra. Župpa spi….i iz Kopra, koljon na kubik 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  • StariNavijač on 14/06/2021 at 16:52

  Kaj Benedejčič ali Vlado Badžim sta slaba trenerja????
  Zakaj ne mora Koper imeti domačega trenerja?
  Pa da vidimo kako se bo zgodba odvila, vso srečo novemu trenerju & Forza Koper 💪

   • rumen on 15/06/2021 at 7:32

   Koper ne ‘more’ imeti domačega trenerja zato, ker se ta verjetno ne bi vedno strinjal s komandami o sestavi moštva s strani že omenjenih gospodov. Žal se stara zgodba nadaljuje. Perspektivni domači mladinci bodo po vsej verjetnosti še vedno čakali na svojo priložnost.
   Vseeno pa upamo, da nas vodi v boljše čase za Koper.

  • Franci Hrovat on 14/06/2021 at 13:36

  Upam, da mu “suflerji” ne bodo dajali listkov z sestavo ekipe, kar pa bo težko glede vloge “baletnika” in manegerja Ž.
  FH

Komentarji so onemogočeni.