Opis zimskega dogajanja pred pričetkom prvenstva

Par dni pred prvo tekmo v nadaljevanju prvenstva je stanje na Bonifiki mirno in v pričakovanju prve tekme. Prva ekipa je ostala nespremenjena in edina neznanka je odhod ali obstanek Maksa Barišiča. Kanarčki so se okrepili predvsem na sredini, kjer smo bili mogoče najbolj ranljivi. Rumeni ciljajo na sam vrh lestvice in uvrstitev v evropske pokale, je venomer  dejal predsednik Anto Guberac. V boju za naslov prvaka bo potrebno narediti vse, strniti vrste ter staviti na hitrost moštva, ki jo Koper vsekakor tokrat premore.

Igra Koprčanov je bila jeseni dobra, lepa, všečna in hitra, kar se za prejšnja prvenstva ne bi dejalo. Hitri proti napadi, ki so jih predvsem z dobrimi predstavami trojice Barišiča, Colleya in Osujia ponujali ti napadalci so dajali ton igri kanarčkov. Obramba je bila solidna, je v drugem delu jesenskega dela delovala nekoliko slabše in je bila  precej na prepihu. No tudi na sredini nismo imeli dovolj menjav, tu pa bodo morali v nadaljevanju biti boljši, če bomo hoteli ostati na vrhu.

Kljub uspešni jeseni precej so bili dejavni strokovni delavci na zimski tržnici, saj so v svoje vrste privabili sedmerico novincev. Z njimi želi trener Zoran Zeljković razširiti svoj kader, saj so imeli kanarčki predvsem ob koncu jesenskega dela sezone nekaj težav s poškodbami. Poslovili in dobili slovo od rumeno modre majice pa so Darko Ilieski, Rok Grudina in Mak Varešanović.

Prihodi in odhodi

ODHODI: Darko Ilieski (Struga/MAK), Rok Grudina (Stripfing/AVT), Mak Varešanović.

PRIHODI: Luka Šušnjara (Wisla Plock/POL), Diogo Izata (Gaz Metan/ROM), Marko Đira (Lokomotiva Zagreb/HRV), Anis Jašaragić (Ilirija), Maj Mittendorfer (Celje), Cristojaye Daley (Harbour View/JAM), Andrej Kotnik (Maribor).

Verjetna postava: Status Maksa Barišiča je neznan, ampak če ostane je v prvi postavi

There is no formation associated with this shortcode.

Po izvrstnem jesenskem delu prvenstva je bila uprava koprskega kluba (spet) razočarana, ker se v reprezentanco ni prebil nihče od rumeno-modrih, saj je predsednik Anto Guberac prepričan, da bi si poziv Matjaža Keka poleg prvega strelca sezone Maksa Barišiča zaslužil vsaj še steber obrambe Žan Žužek.

Ja, veliko je bilo govora o morebitnem prestopu, vendar pa zaenkrat ostajam v Kopru. Po pravici povedano, ni bilo nobene pametne ponudbe, vendar pa mi tudi na Obali ni hudega, zato se mi v tujino ne mudi. Seveda se želim nekoč preskusiti tudi na višji ravni, toda z rumeno-modrimi moramo še veliko postoriti.” Žan Žužek

(vir: navijaška cona)