Kanarčki v Evropi

Koper je za prvim mestom zaostajal štiri točke, tako da je zmaga proti Olimpiji bila nujna. Kanarčki so srečanje odigrali odlično, borili so se za vsako žogo in bili na koncu nagrajeni. Med posamezniki moramo omeniti danes res odličnega Andreja Kotnika in verjetno tudi igralca tekme. Srečanje so imeli Koprčani pod kontrolo skozi celotno srečanje. Po nekaj priložnostih na obeh straneh je v 1. polčasu zavrelo v 41. minuti, ko je vratar Olimpije Ivan Banić podrl prodirajočega Lamina Colleyja. Gambijskega napadalca je v ogenj z natančno globinsko podajo poslal Andrej Kotnik. Cahim Parris pa je z odličnim izvajanjem enajstmetrovke odločil danes res zanimivo srečanje.

Koper – Olimpija 1:0, (1:0)
Strelci: Parris 42′,

Rumeni karton: Bruggen, Banič, Guberac (Sešlar)

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)

Koper: Golubovič, Palčič, Žužek, Novoselac, Brućić, Jelič balta, Izata (Đira), Kotnik (Guberac), Osuji (Šušnjara), Parris (Jašaragič) (Prelec), Colley (Krajinovič)

Olimpija: Banič, Čabraja, Ratnik, Van Bruggen (Djalo), Boakye, Milovič, Pilj, Đurašek (Mudrađija), Elšnik, Prtajin, Nukič

Evropa je tu, v kombinacijah je tudi naslov, pokal. Dvojna krona je dosegljiva, leta 2018 je to uspelo Olimpiji, bi končno pokrila velikopotezne načrte v Istri. Koprčani so imeli leta 2017prisilno poravnavo in padec “kanarčkov” v Primorsko ligo. V vmes so po dekretu ambicioznega klubskega vodstva postali “kozli”. Kopru gre ta hip kot po maslu in so v ligi so zapored padli Aluminij, Mura, Celje 2x, Domžale in Olimpijo. Bravo “kanarčki”.