NZS je v Ljubljani pripravila tradicionalni novoletni sprejem

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je v Ljubljani pripravila tradicionalni novoletni sprejem, ki se ga je med številnimi uglednimi gosti udeležil tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin.

Predsednik NZS Radenko Mijatović je v svojem govoru spomnil na vrhunce iztekajočega se leta, ki se je začelo z uspešnim evropskim prvenstvom v futsalu v Ljubljani, na katerem je Slovenija prišla v četrtfinale in ki si ga je v Stožicah ogledalo več kot 100.000 ljudi. Prvi mož krovne slovenske nogometne organizacije je izpostavil tudi uspeh reprezentance do 17 let, ki je nastopila na evropskem prvenstvu, pa slovenske sodniške ekipe, ki je prvič sodelovala na svetovnem prvenstvu in reprezentance do 21 let, ki je v kvalifikacijah za EP 2019 osvojila drugo mesto v svoji skupini. Seveda so se spomnili tudi manj uspešnega igranja članske reprezentance v ligi narodov, a kot je poudaril predsednik NZS Radenko Mijatović, tudi v članski selekciji vse ni črno.

V ligi narodov Slovenija ni izkoristila priložnosti. A ne moremo biti preveč žalostni, preizkusili smo veliko mladih in naredili dobro podlago za prihajajoče kvalifikacije za EP 2020 pod vodstvom novega selektorja Matjaža Keka,” je v nagovoru dejal Mijatović.

Dodal je še, da je NZS tudi v tem letu odgovorno skrbela za slovenski nogomet nasploh in da je nov uspeh doživela tudi s tem, ko ji je Uefa skupaj z Madžarsko dodelila evropsko prvenstvo do 21 let. “To je nova priložnost za promocijo Slovenije v svetu,” je dejal predsednik, ki se je v zaključku govora iskreno zahvalil vsem, ki vlagajo trud za dobro slovenskega nogometa.

»Hvala vsem, ki z nami ustvarjate nogometni mozaik in tudi tistim, ki nam na poti iskreno stojite ob strani. Posebej hvala zavzetim zaposlenim, zvestim pokroviteljem ter vsem prostovoljcem, ki  nesebično vlagate sebe, svoje izkušnje in čas, za dobro slovenskega nogometa.«

Prireditev je sicer obogatil bogat kulturni program s plesalci in priznanima slovenskima glasbenikoma Vladom Kreslinom in Nino Pušlar.

Tekst: STA, MKo
Foto: Ekipa24.si

EnglishSlovenian