NZS bo finančno pomagala klubom

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije se je sestal na svoji 20. seji, ki se je odvila pred pokalnim finalom v Stožicah.  Člani IO so sprejeli nekaj sklepov, pomembnih za nadaljnji razvoj slovenskega nogometa. Med drugim so sprejeli finančne spodbude za klube 1. SNL in 2. SNL za nastopanje mladih slovenskih nogometašev.

Klubom 1. SNL, ki bodo v tekmovalni sezoni 2018/2019 v tekmovanju aktivno vključevali mlade igralce do 21 let, se po vnaprej določenih merilih razdeli finančna vzpodbuda v skupni višini 100.000 EUR, med klube 2. SNL pa se razdeli finančna vzpodbuda v skupni višini 160.000 EUR. Finančna vzpodbuda v višini 30.000 EUR pa čaka tudi prvaka 2. SNL v prejšnji sezoni, v kolikor se odloči za napredovanje v višji rang tekmovanja, kakor tudi drugouvrščeno ekipo 2. SNL, če se skozi dodatne kvalifikacije uvrsti v 1. SNL in tam tudi nastopi.

Izvršni odbor je sicer sprejel tudi sklep o novem mandatu direktorja reprezentanc Slovenije, znova pa je bil na mesto potrjen Milan Miklavič.

Člani izvršnega odbora so se seznanili še s potekom prodaje medijskih pravic in generalnega sponzorstva 1. SNL ter pooblastili predsednika NZS za sklenitev sponzorskih pogodb in pogodb o odstopu medijskih pravic 1. SNL za obdobje 2018-2021.

Med ostalimi točkami so člani IO imenovali Dejana Germiča kot novega predsednika komisije NZS za ženski nogomet, ter potrdili spremembe v tekmovanjih v ženskih kategorijah od sezone 2018/2019 naprej ter spremembe in dopolnitve Predpisov ZNTS.

Tekst: NZS/MaK

1 komentar

    • Tifozi1987 on 3. junij, 2018 at 22:27

    Kozlom bo NZS podarila licenco za 1.SNL, 15 mio eur, Murko Valenčič bo novi predsednik NZS-ja, nosonja pa guverner banke Slovenije……..in potem kozli bojo iz bošamarinskega pašnika poleteli v finale LP😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Komentarji so onemogočeni.

EnglishSlovenian