Novi trener Kopra je postal Safet Hadžić.

Zoran Zeljković ni več trener Kopra , ki je ekipo vodil  več kot dve leti. Olimpija je Kopru plačala pričakovano odškodnino in Zoran Zeljković  botrenersko kariero nadaljeval v Ljubljani. Izziv in priložnost sta bili prevelika, Olimpija igra tudi v Evropi. Nisem se mogel upreti, a tudi, če se ne bi izšlo, bi z vsem srcem nadaljeval delo v Kopru,” je Zeljković povedal za Delo.

Na Bonifki so na takšen scenarij bili pripravljeni. Novega trenerja ne bodo iskali, saj že imajo človeka, ki ima bogate izkušnje iz prve slovenske nogometne lige. Procese, ki so vzpostavljeni in utečeni, bo nadaljeval Safet Hadžić, pa ima dolgo vez z Olimpijo, igral je za obe inkarnaciji ljubljanskega kluba, vodil pa ga je kar v štirih različnih obdobjih. Koper bo z izpeljanim poslom zadovoljen. Prihodnosti kluba, ki se v tej sezoni enakovredno kosa s proračunsko precej močnejšimi zasedbami Celja, Olimpije itd.

Hvala za vse Zoran

V poznih večernih urah torka sta dogovor o višini odškodnine po naših informacijah zapečatila tudi kluba, kar pomeni, da bo Zeljković že jutri vodil prvi trening v zmajevem gnezdu. Kot smo že poročali, naj bi bile koprske blagajne zaradi te trenerske zamenjave bogatejše za okrog 150 tisoč evrov. Zeljković se je medtem že poslovil od svojih nekdanjih varovancev v Kopru, kjer bo, kot je za Ekipo potrdil tudi športni direktor kluba Ivica Guberac, vlogo glavnega trenerja prevzel Safet Hadžić. Pri delu bo Hadžiću v prvi vrsti pomagal Denis Halilović, ki se vrača v vlogo pomočnika trenerja, saj bo Zeljković v Ljubljano odpeljal praktično celoten strokovni štab, na čelu s pomočnikom Džengisom Čavuševićem.