Nova tribuna na Bonifiki

Koper bo gostil skupino evropskega prvenstva v nogometu U-21

Mestna občina Koper je začela postopek za gradnjo zahodne tribune na nogometnem stadionu na Bonifiki, s katero bi zadostili pogojem za organizacijo mednarodnih tekmovanj UEFA. V tem letu bo pripravila projektno dokumentacijo, za projekt bo iskala tudi nepovratna sredstva. Zdaj je tudi že znano, da bo Koper junija 2021 eno od prizorišč tekem evropskega prvenstva v nogometu do 21 let.

Media Card

Koper bo poleg Ljubljane, Celja in Maribora eno od prizorišč največjega in najbolj odmevnega nogometnega tekmovanja, ki ga bosta v letu 2021 skupaj organizirali Slovenija in Madžarska. Znano je tudi že, da bo vsako od teh prizorišč gostilo tri tekme, kot tudi to, da bosta v Sloveniji tekmovali dve skupini.

Do leta 2021 namerava občina zgraditi tudi zahodno tribuno na nogometnem stadionu Bonifika, s katero bi zadostili normativu 4500 sedežev, ki je pogoj za organizacijo tekmovanj 3. in 4. kroga UEFE in mednarodnih tekmovanj.

Mestna občina Koper je tako v letošnjem proračunu že predvidela sredstva za pripravo projektne dokumentacije, trenutno je v pripravi projektna naloga, ki bo upoštevala vse normative in standarde UEFE, predvidevala pa bo tudi celovito ureditev območja med stadionom in Osnovno šolo Koper, v katerega si želi umestiti metališče za potrebe treningov atletskih klubov in društev.

S projektom namerava v prihodnjih letih kandidirati tudi za pridobitev nepovratnih evropskih sredstev, in sicer na razpisih Fundacije za šport in pristojnega ministrstva, kot tudi na razpis Nogometne zveze Slovenije za sofinanciranje izgradnje nogometne infrastrukture.

Vir: Ekoper

2 komentarji

    • Koper je od vseh on 07/06/2019 at 6:33

    Tako se dela, potiho ne pa s pompom, kot je nekdo delal vse na pol (grobar koprskega nogometa). Od prvega dne neuporabna tribuna, se poslavlja in upam, da bodo načrtovalci res upoštevali vse potrebne standarde. Ko bi le novi župan in občinska uprava našla rešitev še za severno tribuno, da bi končno Koper imel dokončan stadion. Verjetno bi to bilo za kakih 6000 gledalcev, kar mislim, da je za naše mesto in obalo dovolj. Vesel sem, da so občinarji našli skupni jezik z zvezo, kajti vemo kako je bilo pri prejšnjemu županu, ki je bil skregan z vsemi in vsakim. Upam, da bodo pa v kratkem postrgali tistega kozla, ki kvari južno pročelje stadiona in gre vsem koprčanom v nos.

    • navijač z obale on 06/06/2019 at 23:49

    Držimo pesti da projekt uspe

Komentarji so onemogočeni.