Nogomet se vrača

Nogometna žoga se vrača na zelenice Prve lige Telekom Slovenije. Spomladanski del sezone z zaostalo tekmo v soboto odpirajo nogometaši Brava in Tabora. Koprčani pa v sredo pričakujejo ljubljansko Olimpijo. Priprave so kanarčki opravili kar doma ter igrali tekme v sosednji Hrvaški. Tri zmage, dve neodločeni in samo poraz proti Levskemu je odličen pokazatelj, da so se rumeni dobro delali.

Pripravljalne tekme

Rezultati tekem

januar: BUDAFOKI 2:0 (Barišić, Dodlek)

januar: OSIJEK 2:1 (Palčič, Vekić)

januar: BAČKA 1:1 (Bešir)

januar: TABOR SEŽANA 2:0 (Spinelli 2x)

januar: LEVSKI SOFIJA 1:2 (Cerovec)

januar: DINAMO VRANJE 1:1 (Knežević)

Okrepitve in odhodi

Prihodi: Koprski navijači so dočakali predčasno novoletno darilo. Mitja Viler se po desetih letih in pol igranja za Maribor vrača na domačo Bonifiko. Bočni branilec se je od Kopra poslovil po sezoni 2009/10, ko so kanarčki slavili naslov državnega prvaka, doslej pa je v koprskem dresu odigral 142 prvoligaških tekem.

Koprčani so pred sredinim pričetkom priprav predstavili še drugega zimskega novinca. Na Bonifiko se seli Brazilec Victor Nildo Juffo, 27-letni vezist bo dres Kopra nosil do konca naslednje sezone.

Mihail Caimacov, jeseni član Olimpije, bo v drugem delu sezone igral v dresu Kopra. Kanarčkom ga je do konca sezone posodil Osijek.

Odhodi: Tilen Mlakar ni več nogometaš Kopra, nekdanji član Triglava bo nogometno pot nadaljeval pri slovaškem Seredu.

Luka Badžim, sicer produkt koprske mladinske šole, spomladi ne bo nosil rumeno-modrega dresa. Branilec Bonifiko zapušča po sporazumni prekinitvi pogodbe, potem ko je v letošnji sezoni zbral štiri nastope.

Odhod Lovra Čirjaka. Hrvat se je na Bonifiko preselil minulo zimo, po uspešni jeseni v dresu Krškega, v prvi polovici letošnje sezone pa je za kanarčke odigral deset tekem.