Na prvi tekmi delitev točk

Koper se je danes pomeril s Krko in iztržil neodločen rezultat. Dejali bi, da za prvo tekmo je to v redu, a se ne moremo otresti, da so “kanarčki” tekmo imeli pod kontrolo in kar nekaj priložnosti za zmago.

Slika Facebook NK Krka

Tekmo uvodnega  kroga, so v izjemni vročini boljše pričeli “kanarčki”, ki so  povedli že v 7. minuti srečanja. Dare Vršič je z mojstrovino iz roba  kazenskega prostora premagal nemočnega domačega vratarja Kisovca.  Domačini so imeli lepo priložnost a so  le zadeli vratnico. Igra se je potem odvijala med obema kazenskega prostoroma. Koprčani so malo pospešili tempo in si  ustvarili nekaj lepih priložnosti preko Edija Baše v 28. minuti, ter poskus  Vršića v 34. minuti in tik pred koncem prvega polčasa še Galešič. Na odmor so Koprčani odšli z zadetkom prednosti.

Boljše pričeti drug polčas, kot zadati se ne da, kajti Rene Šolaja poviša prednost. Toda v nadaljevanju se novomeščani kljub zaostanku niso predali in izgubili upanja. V  57. minuti je Korejec Kim rezultat znižal. Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela so Dolenjci močno pritisnili in koprčane stisnili v kaazanski prostor in uspeli rezultat izenačiti. V končnici srečanja so ponovno vse vajeti v svoje noge, a je Dolenjska obramba zadržala in v uvodnem derbiju sta si ekipi tako enakovredno razdelili točke.

KRKA – KOPER 2:2 (0:1)
Novo mesto, gledalcev 200,

sodniki: Tkalčič, Benc in Lahovič.
Strelci: 0:1 Vršič (7.), 0:2 Šolaja (49.), 1:2 Kim (57.), 2:2 Pavič (72.).


Krka: Kisovec, Bedek, Judež, Dušak, Kastrevec, Pavič, Huč (od 68. Vešner Tičić), Kambič, Hrka, Kim (od 82. Škrbec), Potokar (od 90. Vranešič).


Koper: Nenezić, Galešić, Mišić (od 46. Šolaja), Guberac, Vrdoljak, Žužek, Vršič (od 73. Tomić), Baša (od 70. Gajšek), Hadžić, Cerovec, Badžim.


Rumeni kartoni: Hrka; Mišić, Cerovec.
Rdeči karton:

Komentarji so onemogočeni.

NK Koper 1920 - 2020 " Bodi moder, navijaj za rumene "